Грчка на ногама: Спаљена застава ЕУ

На улице Атине и Солуна пред референдум у недељу изашли су демонстранти различитих убеђења. Током једног протеста спаљена је застава Европске уније.

Свијет 03.07.2015 | 07:53
Грчка на ногама: Спаљена застава ЕУ

Једна група демонстраната позива да се на референдуму у недељу гласа "не", односно против предлога кредитора земље, а други који су за Европску унију траже за то да се гласа "да" за предлоге, а било је и оних који су позивали да се остане неопредељен.

Хиљаде присталица Комунистичке партије (ККЕ), њих око 6.000 према изјавама полиције, демонстрирало је у четвртак у Атини на тргу Синтагма испред парламента, позивајући гласаче да се не изјасне на референдуму у недељу.

Генерални секретар партије грчких комуниста Димитрис Куцумбас рекао је да је поделио незваничне листиће које људи треба да убаце у коверте приликом гласања у недељу, и додао да не жели да заузме став ни за владу, ни за Европу.

Грчка левичарска влада позвала је грађане да гласају против предлога штедње које кредитори траже да би дали нову помоћ земљи. Неки то виде као гласање против ЕУ и позивају гласаче да се изјасне за те предлоге.

Стотине демонстраната против Европе, међу којима много младих, ходали су у авенији близу Парламента. Многи од њих су носили кациге и гасне маске и провоцирали полицију у опреми за сузбијање демонстрација.

Једна европска застава спаљена је испред представништва Европске комисије у Атини, навео је фотограф агенције Франс прес.

У другој четврти главног града око хиљаду људи одговорило је на позив бившег социјалистичког премијера Јоргоса Папандреуа, који је на челу нове партије, ривала Пасока, и позива да се гласа "да" на референдуму, односно за предлоге кредитора.

У Солуну је око 4.000 присталица гласања "да", предвођене градоначелником Јанисом Бутарисом изашло ноћас на улице да позове грађане да се изјасне за Европу.

Извор: Бета

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

мимо

03.07.2015 05:58

Ови сад пале заставе кад су паре од ЕУ тросили И потросили задузили И сад кад треба врацати они заставе пале. Требали сте прије палит политицаре који су вас погресно водили И потросили васе паре. Који идиотизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

03.07.2015 07:06

Не лупетај...да су били паметни па да нису ни улазили у ту сатанску организацију. Нек се сјете како су зивјели прије ЕУ, без кредита и уцјена са запада. Ста им је ЕУ доњела добро?... Ниједна Православна земља не треба у ЕУ...схватите.

Name

Мики

03.07.2015 07:16

Мимо 03.07.2015. 07:58х Одличан коментар,нико никога не присиљава а свакоме штима трошење без размишљања о "СУТРА"...Да домаћа власт свима нама кроји судбину и будућност, Е па памет у главу...

Name

мимо

03.07.2015 07:47

То знаци кад би ја позајмио паре од неког И тросио добро ми било И кад требам да вратим немам И онда ста треба да урадим да му слику запалим због тога сто ми је позајмио. Глупост. Тако иста ствар И код нас подигни нови кредит да вратис стари.а гдје су паре од старог кредита?

Name

Мали

03.07.2015 08:33

Те паре су добиле њемацке фрацуске банке да не би оне пропале или пољуљале! Ниста нису Грци добили!

Name

ниста бол;ји

03.07.2015 06:53

Мимо и наси политицари ниста нису бољи,јос кладим се два пута гори од њихових.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто

03.07.2015 06:58

А када скупина просветара,доктора или радника који нису примили плату изадје на улицу или најави протест онда влада Републике Српске то остро осудјује казе односно лазе да за то нема потребе или када смо прије 2године имали генерални страјк будјетских радника изасли наси министри пред камере па говоре како само неке сколе страјкују како се свугдје ради као наси професори доктори полицајци они це радити и без плате и онда осуде оних који су обуставили рад а у кољевци европе и свугдје у европи људи на улицама тразе права и то тамосње власти сматрају нормалним знаци ми нисмо за демократију код нас влада по моме мисљењу апсолутизам и диктатура-

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

03.07.2015 07:02

Грци су сје..ли Римско царство сје..це и Европску унију као вестацку масонскоанглосаксонску - јкеврејску творевину да се Јевреји освете европљанима и Немцима за Аусвиц,Дахау и друге логоре где су преувелицали зртве исто као сто то данас по њиховим саветима и инструкцијама раде у Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

православац

03.07.2015 07:34

Ми мислимо да цемо постати неко и несто само сиједеци и ниста не радеци,све це се ријесити само од себе!!Док је други свијет радио ми смо организовали некакве митинге и зивљели у заблуди да смо ми неко и несто.Има Крсто право,наса власт када нема другог одг само казе у име РС-а и они нама хоце да укину РС-у и људи се врате поново на исто.Грцкој је проблем као и код нас: тајкуни дрзе политицаре, политицари дрзе народ са обецањем да це их запослити код тих тајкуна и тако се врти тај зацарани круг ево вец 20г .Народ то посматра и сути,Дусанка дигла 20000 и нико се није ни поцесљао ни тајкун ни политицари нити народ!Да не би било јос залосније,а јест казе цура из Теслица, ста хоцете све је по закон!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

03.07.2015 07:49

Када су тросили сто није њихово онда нису протестовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

03.07.2015 07:50

Сто ти је нас менталитет увијек неко други крив.нерадници и паметњаковици ево нико да погледа у себе осврни се. Лоповлук на све стране привреда слаба,судови и полиција под контролом запосљавају своју дјецу,богате се и њихова дјеца. Сваке године све се висе и висе задузују. ЕУ као и странци дају паре и мољакају да се ураде реформе и да се улазе у привреду,али наси по старом.Сутра це ови паметњаковицу да криве другог,а неце никако себе и да су сутили и гледати. Наравно и увијек бирали. Е то је тај приглупи менталитет гдје су му сви други криви и све свјетске завјере,а не само он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

03.07.2015 10:48

У праву си ти али дјелимицно.Код нас је слуцај да ЕУ влада путем високог представника којег узгред у Аустрији нико не познаје.А и јос којекаквих европских комисија и цуда имамо.Јел мислис да они незнаку да су наси политицари све лопов до лопова без обзира на странку и нацију?Исто тако знају да су нам цариници и инспектори најбогатији људи у земљи.Имају инструменте да то сприхеце али неце.Засто?Да су зељели овој земљи и народу добро могли су то урадити али нису.Зато извини али ја сам убједјења да они имају интерес да ова земља буде биједна.Вјеруј у било којој земљи ЕУ нема богатог цариник ни инспектора а код нас неки хотеле и тениска игралиста.Зато мислим да они свједно гурају ову биједу јос дубље јер ниста нису урадили да макну ову бацру која 20 год пљацка све сто је овај народ под диктатуром направио.Диктатура под наводницима наравно

Name

са

03.07.2015 13:10

Тацно је то сто казес,али исто тако су они схватили да не могу изградити колико наси могу покрасти.кад год смијене,народ опет им исте изабере.дојадило људима висе.помози ти себи па це ти и други.ево сада да поцну смјењивати насе,одмах би се дигли сви заститници народа и угрозени.нпр.министар у влади В.Британије платио путовање својој зени слузбеном картицом,а дигла се фрка и одмах оставка.ево код нас толико примјера и ниста.Јуцер ево за Мајкицку и као да ниста није било,а колико само Мајкицки има бог те пита.МИ СМО КРИВИ

Name

Лазар

03.07.2015 08:08

Грци су најлењи народ,зивио сам тамо,само дај ладовине,лезихљебовићи прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грцка

03.07.2015 08:19

Дабогда се овако и у Босни и Херцеговини народ дигао,доста је висе отимања..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

03.07.2015 08:34

Засто би видис да као и у Грцкој криве ЕУ и све друго. Никад неце кривити себе због тога сто нису бирали струцњаке вец лопове. Јок крив је комсија сто је теби прљава куца.

Name

Додано

03.07.2015 08:24

Навикли да неко други вуце и ринтаци за њих,зато и јесу достигли оно сто им се данас десава.ЕУ се опаметила,зар би Њемци и остали да их не набрајам имали да не раде,од баустелца па до политицара,свако зна свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

03.07.2015 08:58

То брацо Грци,растјерајте погане зеленасе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

03.07.2015 08:59

ТЕ Позајмице и тај новац који је дат Грцкој је као мамац за рибу на празан куклиц ни једна риба не трза, али ако ставис глисту ударају ли ударају. Ево и другог коментара кад газда купује око себе њиве он не купује од домацина јер домацин не да испод цене он надје сиротињу која иде на дневницу па кад им заскрипи нема позајмице него продај њиву или суму, или локалне пијандуре то јесте од домацина пропите синове па им сипају фртаљиц по фртаљиц наведе их код себе а ракију им ко инфузију дају па дулум по дулум до последњег дулума а страњгу на крају дају дзаба. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.07.2015 09:12

Као и код нас не смета њима ЕУ и кредитори сметају они сами себи, битка је за власт као и код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

запад

03.07.2015 10:14

Откад знам за себе у народу се казе,пропо ко Грцка,а она никад пропаст..

ОДГОВОРИТЕ