Босић пита Додика: "Шта после референдума"?

"Забринути смо развојем ситуације у Републици Српској и БиХ јер се повећавају тензије,подјеле и несугласице'',изјавио је данас у Источном Сарајеву предсједник СДС-а Младен Босић након сједнице Предсједништва те странке.

Република Српска 01.07.2015 | 15:37
Босић пита Додика: "Шта после референдума"?

Резолиција Велике Британије о Сребреници за СДС је неприхватљива а што се тиче најављеног референдума о Суду и Тужилаштву БиХ,СДС сматра да је превише отворених питања и неразјашњених ствари да се би у овом тренутку децидно могли изјаснити о томе.

,,Тражимо од Милорада Додика да објасни шта ће се десити дан након референдума? На који начин мисли да вољу грађана претвори у реалност?'', питају у СДС-у уз напомену да се исход референдума већ зна.

,,Већина грађана као и СДС сматра да су Суд и Тужилаштво БиХ искориштени за процесуирање Срба након рата и да су то институције које нису положиле испит објективности и нису дијелиле правду једнако за све'',истакао је предсједник СДС-а Младен Босић.

У СДС-у сматрају да је највећи проблем то што је СНСД својевремено гласао за Закон о Суду и Тужилаштву БиХ и што су министри из реда СНСД-а редовно повећавали финансијску подршку тим институцијама.

,,Тако су им дали легалитет и легитимитет и како сад на законит начин оспорити постојање Суда и Тужилаштва БиХ?Начин функционисања тих правосудних институција,као уосталом и правосуђа у Српској,се мора промијенити'',истичу у СДС-у али питају Милорада Додика да ли ће резултате референдума о Суду и Тужилаштву БиХ подржати Србија и Русија као гаранти Дејтонског споразума.

,,Ако нема те подршке Република Српска ће послати поруку да се добровољно одриче Дејтона а то може имати тешке последице по Српску и Србе'',сматрају у СДС-у.

Напомињу да је интересантно да се питање рефернедума о правосуђу покреће у тенутку када се отварају неке велике афере у Српској и БиХ,те подсјећају да је Додик већ једном одустао од најављеног референдума о Суду и Тужилшатву БиХ.

,,Знамо како се та прича завршила након посјете Кетрин Ештон Бањалуци и бојимо се да и овај референдум не искористи за сличне ствари,да то буде покушај нове трговине како би се скренула пажња са страшних проблема у којима се налази Републике Српска и БиХ'', истакао је предсједник СДС-а Младен Босић уз констатацију да у БиХ сви заједно већ дуго пропадамо.

,,Чини ми се да постоји тенденција авантуристичке политике.Ако неко ризикује да следеће генерације живе на овакав начин и у оваквим сукобима,то није добро.То може бити добро само за оне који би требало да одговарају или за оне који мисле да на кризи или ратном сукобу поново могу да профитирају'',упозорава Босић.

Предсједништво СДС разматрало је у Резолуцију Велике Британије о Сребреници.

,,Сматрамо да је резолуција коју предлаже Велика Британија у Савјету безбједности необјективна и да је написана тако да би нанијела штету Србима и Републици Српској те да је зато неприхватљива'',каже Младен Босић.

СДС подржава јединствен став свих институција Републике Српске и свих представника Српске у Заједничким институцијама БиХ по питању резолуције а захвални су и Руској Федерацији на ангажману.

Руководство СДС-а сматра да се трагедија у Сребреници поново користи у политичке сврхе.

,,Умјесто комеморације и одавања почасти жртвама све се претвара у политичку манифестацију која служи за заоштравање односа медју народима у БиХ'',истучу у СДС-у и поручују да се та пракса мора прекинути.

(БН ТВ)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Логика...

01.07.2015 13:42

Највеци је проблем СТАМПАЊЕ листица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

01.07.2015 13:46

То питање сам поставио давно у вези рефереднума за отцјепљење. Дакле, "ШТА ЋЕШ НАКОН ШТО СИ СЕ ОТЦИЈЕПИО?" СТОКАНЕ ПОДЛИ И ПОКВАРЕНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

онда

01.07.2015 14:10

Гурне народ у рат, а он у Београд ко јаран му Радишић, јер се није оцдијепио, него само на референдуму то добио. Јој што би ја волио да народ изађе на тај референдум који он заговара ево 10 година и да га одјебе и каже да је за суд који ће прво њега па онда његове пулене осудити.

Name

Кад је Сипа

01.07.2015 13:48

Кад је Сипа хапсила ову биједу по РС, ... .Он је то одобравао, али сад кад треба неко њему близи по овом или оном да се хапси настају проблеми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боске

01.07.2015 15:13

Ради цега се опозиција сад пита ста це бити посље референдума? Сто нису јуце били у палати па би знали!

Name

днк

01.07.2015 16:50

Сад кад се суд Бих спрема да процесуира његове кримосе онда га треба укинути а 8 година му није сметао иако је тај исти суд ухапсио хиљаде Срба задњих година а Он био у власти на БиХ нивоу, контролисао све и није реаговао.Лицемјерство.Гласаћу за останак Суда само из револта и због тога што ће бар Шпирића и Тегелтију тај исти суд процесуирати!

Name

Ми сами

01.07.2015 18:17

Пуно питас Младене.Одакле он зна ста це бити.Он тако лупета сто му нека будала казе.Има савјетнике будалетине...колико будалестина је извалио требао би савјетнике посамсрати.

Name

Кос

01.07.2015 22:33

Вец видјено,када су хапсили и одводили у Хаг,ниста га није било брига,када су кренули на њега(сипа),онда се успротивио...иста прица и сада.

Name

Младен

01.07.2015 13:54

Поштовани господине Босићу, референдум је демократско право. Нема потребе да већ годинама покушавате да народу солите памет о томе како се референдум спроводи само један пут и никад више. Друге државе имају два или више пута референдум током једне године и то о разним питањима. Ради се о томе да се чује мишљење грађана о неком конкретном проблему. Како да објасните онима који нам не дају да дишемо, првенствено ОХР и САД, да се народ не слаже са тим да се правда спроводи само над Србима, ако нисте питали народ. Исход референдума има сасвим другу тежину од оног што ви странцима кажете у четири око. У осталом ко зна шта им и говорите. Ако ви сматрате да нас не треба питати баш ништа онда није нико чудо што вас напуштају ваши страначки функционери, који су очигледно прочитали Вашу политику. Не кажем ја да ви имате лоше намјере, али ми се чини да ви немате ону дозу храбрости да се одупрете било коме. Док ви сматрате да се са ФБиХ требају гладити одности, константно радите на штету РС, док преко вас Изетбеговић јача статус бошњачког Народа у БиХ. Лично сматрам да нисте дорасли рјешавању проблема, када је у питању сам статус РС. То је моје мишљење. Свиђало се то некоме или не, али Додик то ради тренутно боље од иког другог у РС. Сјећамо се ми сви добро периода од прије десетак година када сте и ви говорили да полиција РС неће опстати, јер су притисци свијета сувише велики. И шта се догодило? Је ли Додик дошао и имамо ли полицију данас. много је таквих примјера. Можда су незналице око њега крали и упропастили економију, али ако РС изгуби свој статус онда џаба и економија. Неће бакир асфалтирати путеве по РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Младен

01.07.2015 15:37

Ниси у праву,у Даyтону лијепо писе да ентитети немају право на референдум,Дрзава Босна има право на референдум уз сагласност сва три народа.У овом слуцају Срби као народ немају право на референдум.

Name

ре Младен 2

01.07.2015 20:55

Лијепо говорис и писес за неког ко је РТРС испро мозак. Мислис да цес референдумима да ријесис иста то ни у Дејтону нема нит је то практицно проводиво. И на крају си.лијепо констатово да Додик има своју полицију,јер да није тако неко би га до сад вец ухапсио за ово сто прица и ради русеци уставом дефинисан поредак земље. Да закљуцимо једини референдум који треба организоват је о понистењу свега сто је дотицни до сада рекао или усвојио

Name

Шта други дан ?

01.07.2015 14:04

Најава новог референдума и забава почиње .

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

01.07.2015 14:16

Ајмо бити реални на сваком документу који имамо и носимо писе БиХ,возацке ,саобрацајне ,пасоси,лиценце,рег таблице незнам цему све ово.Народ хоце посла гладан је љхди су врсили сколе факултете немају посла?????Запосљавају се политицки подобни и полуписмени послусни кадрови и ово стање је производ тога.Стање у правосудју РС није сјајно будимо реални и објективни.!!!Ниједна крупна афера Бирац ,Боска,Цајевац,итд нису процесуирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.сноуден

01.07.2015 15:44

Један од мало паметни размисљања. Када би сваки тако размисљали неби данас Лаки био на власти него у Цорки.

Name

САША

01.07.2015 14:18

Опозицијо - свјесно и свакодневно дајете легитимитет криминалцима тако што улазите у озбиљну дискусију с њима. Опозиција је најобичнији саучесник у системској пљачки РС и БиХ. Чија је зграда у Пицином Парку - опозицијо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Сноуден

01.07.2015 14:20

Задња реченица даје одговор на сва питања !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја до јаја

01.07.2015 14:38

Послије референдума нови референдум, а ново референдумско питање гласи "КАМО ДАЉЕ ДОДИЧЕ.."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

01.07.2015 14:59

Па,ваљда реферундум о пониставању референдума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

01.07.2015 15:16

Хе спиридон је гласао за суд и тузиластво БиХ па ста је сад неваља кад треба полагати цех и рацуне пред тим истим судом и тузилаством а сто се тице ратних злоцина заболе њега дупе за тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МЛАДЕН

01.07.2015 15:25

Алооооо .мозгу паметни...Па ко је те незналице и лопове поставио на позицију да унисте економију???Ко??Ко ??Мој ћаћа их поставио..ја..ти??Прицас о Баји да цува РС а за вријеме рата шверцово цигарама док сам ја возио тенк у 1 ОКБ..он да чува реоублику?Радмановиц?Шпирић??и остали..хаххахах..Ма знас ста Младене..ја да сам Миле Додик забранио би народу да једе петком и недељом а ко се ухвати да једе одмах у затвор..

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган бл

01.07.2015 15:26

Преседнице Босицу пустите празне прице питање свих питања је : КАД ИЗВОДИТЕ НАРОД НА УЛИЦУ ОСТАЛА СУ СВА ПИТАЊА СУВИСНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

01.07.2015 16:02

Људи па зар ико нормалан вјеује овом Босицу? Годинама глаамза СДС али послије ова НИКАД! Босицу сто не оде јуце Додику са патнерима и не реце све ово Додику?!!!! Дол је таквих Додик не треба да брине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеx 64

01.07.2015 17:04

Хапсите криминалце ис СНСД-а јер то обецано и изборима. Стати украј свима који не дају да се крене напријед....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

01.07.2015 17:19

Увазени господине Босицу ниста неце бити послије референдума јер референдума неце ни бити и он је вјероватно само могућ у фикцијама појединих чланова Снсд.Суд и Тузиластво Бих су основани и добили легитимитет на парламенту и дому народа Бих.Оцигледно је да се могу упутити реалне примједбе на селективно процесуирање ратних злоцина и потпуну инертност и тоталну незаинтерованост кад су у питању криминсл и корупција у овој земљи.Мора се организовати перманентан притисак парламента Бих,Вијеца Министара,са једне стране и невладиних организација и јавности са друге стране да и суд и тузиластво одговоре својим обавезама ка стварању правне дрзаве,као предуслову за сваки други бољитак на овим просторима.Као сто је евидентна инертност суда и тузиластва запрепасцује инертност опозиције на инсистирању да се за катастрофалну и економску и политицку,дс се не говори о криминалу корупцији оптузе појединци из позиције и да се трази њихова одговорност ми смо добили политицку офанзиву позиције на ниво Бих ције посљедице могу бити катастрофалне за цјелокупан српски национални корпус. Послије посљедње посебне сједнице скупстине и закљуцака који су донесени а везано за куповину посланика и политичку корупцју опзиција је морала напустити скупстину и не дозволити да се тако срамни закљуцци доносе у њиховом присусту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БосићУ

01.07.2015 19:01

А кад ће појефтинити телефонија коју си најавио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МЛАДЕН

01.07.2015 19:20

Да ово написес требало ти је брате 2 сата,а ниста паметно ниси написао.Скрати брате.Написи волим МИЛУ и готово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

01.07.2015 21:09

Да одговорим. Не волим ја Милу, волим своју жену и дјецу. Милу поштујем као предсједника јер га је изабрало преко 50% грађана. Зашто су га изабрали не знам, али знам зашто сам ја гласао за њега. Није било алтернативе. Све до оног дуела сам се ломио, али сам у вријеме емисије донио одлуку. Не браним ја њега, али ми је и допиз..ло што предсједника РС може да пљује свака фукара. Предсједник је он јер су то грађани тако хтјели и ту се сва прича завршава. Да су хтјели Тадића, био би он предсједник и СДС у влади. И не знам о каквој сада вољи народа говори Босић. Рекли смо своје у октобру.

Name

ево да се одговори

01.07.2015 20:46

Логицан одговор је да це послије референдума да наступи тај фамозни први дан послије а ста це се тад радити требаце питат градјане на референдуму. Ал прије тог би требало направит референдум о касњењу пензија,јос један о стању у Грцкој и о овом новом топлотном удару који нас цека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад размислим

01.07.2015 20:58

Босић говори искрено а дудки стално лаже. Проблем је што народ не да свог лажова. Пошто Босић није накрао за себе, у очима овако наопаоко насадјеног народа, он је неспособан. А дудки је способан. Украшће вам дудки чак и ријеку Врбас. Па ћете се на крају ипак питати, "Шта би?" Небитно шта би, тад ће све бити касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

02.07.2015 03:38

И ја се сецам како се заврсила прица о референдуму пре пар година. Ниста Сарајево, Естонка досла Додику на ноге у Бањалуку и обецала неке стварцице до ције реализације није досло због опстег распада система у целој БиХ. А веселог Вуцица гладног и зедног Могеринијева не пуста 17 сати из неких помоцних просторија са бастенским столицама. Људи, видесте ли ви у каквој соби они преговарају са репубљиком Косовом? То све говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАС ТАКО

02.07.2015 05:33

БОСИЦ БЕЗ СУМЊЕ БРОЈ 1 ПОЛИТИЦАР.ПАМЕТАН,РАЗУМАН,ОДМЈЕРЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.07.2015 06:48

Оканите се висе референдума ,направицете само нови рат у БиХ! Сјетите се ста је било са Срба у Хрватској посто су одбили план З4 !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

02.07.2015 10:06

Овај Босиц је пролупо а зели на трон дрзаве, Па после референдума це се издати изврсној наредби да н е хапси нико србе на територији РС или да то наса полиција не цини нити сарадјује по том питању господине Босицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реци

02.07.2015 10:48

А ста ти Босицу мислис,ста послије референдума,ти си паметан цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

02.07.2015 21:45

ДА МИ ЈЕ ЗНАТИ КОЈА БУДАЛА ЦЕ ИЗАЦИ НА ТАЈ РЕФЕРЕНДУМ СА КОЈИМ ХОЦЕ ДА УВУКУ НАРОД У НОВИ РАТ А ОНИ ЦЕ КОД НАСЕ БРАЦЕ РУСА У ИЗБЈЕГЛИСТВО,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајни пролазник

02.07.2015 21:59

Босићу, побогу! То сам ти и ја могао одговорити: исто што и прије - ништа! Нити ће га бити, а и ако се којим чудом деси, нема утемељење у закону. Па ви као да никад нисте читали шта потписасте у Дејтону. Само млатите празну сламу сви одреда и беззе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

осврт

02.07.2015 22:25

Послије референдума о отцјепљењу дудук би имао пет авиона 13 мерцедеса и свиту од 400 подрепних мува које би га служиле. али ако би добио кредит. А не би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

03.07.2015 04:03

Искерен да будем Додик је највеци српски проблем тренутно, по моме видјењу! Али он је како тако изабран за предсједника Републике Српске и то је цињеница! Овдје видимо господина Босица који путем медија комуницира са предсједником Републике, умјесто да као озбиљан политицар на позив истога се одазове и за столом у лице предсједнику постави сва питања на тај нацин показе своју зрелост за позицију која му доликује Босиц се понаса као мало дијете. Показите своју велицину и сједите и разговарајте као искрен водја и одговоран политицар,усмјерите све способности на спас српског народа, у тренутку кад су сви против нас па цак и сами ми!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусти то

03.07.2015 11:49

Рјесавај ти овај проблем... Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је Срни да је писмо 25 посланика Представничког дома парламента БиХ генералном секретару УН Бан Ки Муну у коме подржавају британски приједлог резолуције о Сребреници злоупотреба институције Представничког дома. - Сее море ат: хттп://вијести.ин.рс/вијести/ивани%Ц4%87-злоупотреба-институције-представни%Ц4%8Дког-дома#стхасх.АВцХ0Хнw.дпуф

ОДГОВОРИТЕ