Вимблдон, херој 1. дана - Лејтон Хјуит!

За хероја првог дана одабрали смо човека који је поражен у првом колу, али је због свега урађеног у каријери заслужио то признање.

Тенис 30.06.2015 | 14:40
Вимблдон, херој 1. дана - Лејтон Хјуит!

Лејтон Хјуит, шампион Вимблдона из 2002. године и некада први тенисер света, одиграо је у понедељак последњи професионални меч на најважнијем турниру на свету, пошто је најавио повлачење после Аустралијан опена 2016.

Легендарни Аустралијанац, који је током читаве каријере био познат као играч који се никада не предаје, то је показао и у дуелу са вршњаком Јарком Ниеминеном.

"Овај меч одсликава моју каријеру. Увек сам имао тај менталитет, да се никада не предајем. Живео сам за то 18, 19 година колико сам ан туру. Нисам на томе радио. Имао сам среће да има доста мотивације у себи да увек дајем све на терену, без обзира да ли је теретана или нешто друго у питању."

Хјуит је на овогодишњи Вимблдон дошао као 118. тенисер света пошто је изгубио шест од седам мечева у 2015. години, али је оправдао специјалну позивницу организатора.

Поражен је после маратона са 6:3, 3:6, 6:4, 0:6 и 11:9 после четири сата велике борбе. Своју велику каријеру на Вимблдону Хјуит завршава са 41 победом и 16 пораза.

„Публика је била фантастична. Јуче сам отишао на трибине и седео на централном терену, како бих осетио атмосферу овог турнира. Рекао сам пре почетка турнира да имам среће јер могу то да урадим“, рекао је без дилеме један од великана овог спорта.

Ово неће бити последњи Лејтонов меч на трави, пошто ће играти и у дублу заједно са Танасијем Кокинакисом.

За крај, Хјуита поздрављамо онако како је он славио своје успехе на тениским теренима: „Ц'мон!“

Коментари / 0

Оставите коментар