Шарић: Играње за БиХ је била велика грешка!

Један од најбољих рукометних голмана планете, Добојлија Данијел Шарић изјавио је да је направио погрешну процјену што је изабрао репрезентацију Босне и Херцеговине.

Остали спортови 30.06.2015 | 23:00
Шарић: Играње за БиХ је била велика грешка!

Чувар мреже Барселоне, с којом је ове сезоне освојио седам титула, укључујући и пехар Лиге шампиона изјавио је у интервјуу за портал "Балкан-хандбалл" да људи у Рукометном савезу БиХ гледају само себе и да их не занима успјех "змајева".

"Лоша процјена. Свако има лоше процјене у животу, тако и ја. Драго ми је да се односила само на спорт. Процијенио сам лоше 2009. године играњем за репрезентацију БИХ. Лоше сам процијенио људе који су и тада, а и данас, у том Савезу и који нису заслужили да ја као особа, па онда спортиста, будем ту. Желио сам да дам свој допринос у репрезентацији БИХ, али сам касно схватио ко су ти људи који то воде. Они немају никакве везе са системима, са жељом да направе неки успјех, нису жељели да им помогнем као личност и неко ко је направио неки успјех. Они гледају само своје личне интересе, не занима их успјех државног тима", изјавио је Шарић.

Према његовим ријечима, срећан је био због играча након пласмана БиХ на Мундијал у Катару.

"Желио сам да помогнем да направимо неки успјех, али свако нормалан може да закључи исто. Одлазак на Свјетско првенство је само награда за момке који су ту. Драго ми је због њих, а ови остали нико то не заслужује. Има ту празнина, пуно грешака у корацима, мазања очију. Не ради се око дјеце, ни сами они не раде како треба. Када сам одлазио, рекао сам да ту треба да ради метла, да се све то почисти и крене од почетка са дјецом, као и да у Савезу у млађим категоријама буду људи који су часно и поштено правили своје име кроз спорт, а не неки други", подвукао је добојски голман, који је на шампионату свијету с Катаром освојио сребрну медаљу.

Шарић је додао и да је у Србији доживио бројна "непријатна искуства".

"Србија је специфична прича. Много сам пута био омаловажаван као особа. Стављан сам и скидан са списка прије Олимпијских Игара, а то нико не зна. Преко ноћи су ме скинули са списка, 15 дана сам био болестан због тога. Многе ствари сам носио у себи. Црвена звезда ми је пуно дала, Синтелон, репрезентација, Србија ми је дала пуно, афирмацију, стабилност, али сам преживио и пуно шиканирања. Само здравом главом и упорношћу сам успио да преживим све то и не посустанем, а могао сам. Данас би био нико и ништа у спорту".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сале

30.06.2015 21:39

И Србија и Босна,врхунске спортисте,дизу у небеса и јос брзе са њима цисте под,менталитет.Дрзи се Сарицу Катара и не окреци се сине.

ОДГОВОРИТЕ