Пејџ постаје Пејџић...! Ако тата дозволи!

Америчка кошаркашица не би имала ништа против да на презиме дода српско "ић".

Кошарка 01.07.2015 | 09:20
Пејџ постаје Пејџић...! Ако тата дозволи!

Све је буктало од емоција у понедељак увече у центру Београда.

Европске шампионке у кошарци изашле су на терасу Скупштине Београда да поздраве неколико хиљада навијача који су дошли да заједно са њима прославе фантастичан успех остварен на турниру у Мађарској.

Прва странкиња у српској репрезентативној кошарци, Данијел Пејџ, рекла је да јој је част што је наступала за Србију.

"Заиста је невероватан осећај освојити златну медаљу, постати европски шампион, играти са овим девојкама, борити се заједно са њима сваки дан", у даху је говорила Американка.

Европско првенство у Мађарској било је прво такмичење за Данијел Пејџ у дресу Србије, а њена даља улога у националном тиму зависиће од селекторке Марине Маљковић.

"Надам се да ћу наставити да играм за Србију. Ако ме селекторка буде желела, доћи ћу", казала је Пејџ.

Она је навела да "не би имала ништа против" да јој убудуће на дресу стоји презиме Пејџић, али је кроз смех додала да би се њен отац можда наљутио.

Капитен наших кошаркашица, Милица Дабовић, оценила је да се тријумфом на Европском првенству исплатило све чега се одрицала током живота.

"Цео свој живот, све што сам радила ових година - тренирање, одрицање - све то се данас исплатило на балкону, то је једноставно било то", рекла је Милица Дабовић новинарима после дочека у Скупштини Београда.

Она је истакла да је за успех кључна била атмосфера у тиму.

"Све је ово дошло због невероватне атмосфере у екипи. Енергије су нам се поклопиле. И када смо губиле и када смо побеђивале биле смо заједно, нисмо одустајале. Срце је победило", казала је Милица Дабовић.

Најмлађа у српској репрезентацији, 20-годишња Кристина Топузовић, била је пуна утисака.

"Невероватно је ово што сам доживела са 20 година, не може да се опише, мора да се доживи. Свака ми је помогла када је требало, критиковала када је то било потребно. Много ми је драго што сам играла са њима у тиму", рекла је Топузовић.

Невена Јовановић још није свесна успеха. Каже да "и даље сања".

"Нећемо да се пробудимо из овог сна, мислићемо да и даље сањамо", истакла је она.

По Невениним речима, дочек је био најлепша ствар која јој се десила у животу.

"Ово је нешто посебно, најлепша ствар која се десила свима нама. Заиста је дивно видети све те људе и коначно изаћи на балкон. Стварно је част, знајући какви су се људи појављивали овде", рекла је Јовановићева.

Женска кошаркашка репрезентација Србије је тријумфом на континенталном шампионату обезбедила учешће на Олимпијским играма у Рио Де Жанеиру следеће године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лапсус Лингуае

01.07.2015 07:31

Радије да "Данијел" буде промијењено у "Данијела".

ОДГОВОРИТЕ
Name

буха

01.07.2015 09:21

Данијела не мијењај презиме,то раде само Турци са својим странцима који играју за Турску. Показала си да си велики играц и мотиватор,коме се презиме не свидја то је његов проблем,игра је битња.

ОДГОВОРИТЕ