Вимблдон, 1. дан - преглед...

Јарко Ниеминен играће против Новака Ђоковића у другом колу овогодишњег Вимблдона. Кеи Нишикори пласирао се у друго коло Вимблдона пошто је после велике борбе победио Симонеа Болелија са 6:3, 6:7, 6:2, 3:6, 6:3.

Тенис 30.06.2015 | 11:40
Вимблдон, 1. дан - преглед...

Финац је у дуелу ветерана победио легендарног Аустралијанца Лејтона Хјуита са 3:6, 6:3, 4:6, 6:0 и 11:9.

Ово је уједно био и последњи меч у професионалној каријери Хјуита на Вимблдону, пошто је 34-годишњи Аустралијанац најавио повлачење.

Двојица вршњака (Ниеминен још није напунио 34 године) одиграли су сјајан меч, али је на крају победник могао да буде само један од њих двојице.

Хјуит је имао 2-1 у сетовима, лако је изгубио четврти, али је у петом још једном поаказао колики је борац. Успешнији је на крају ипак био Ниеминен који је брејком у 20. гему изборио нови окршај са Новаком Ђоковићем.

Њих двојица састали су се и недавно на Ролан Гаросу када је Ниеминен пружио прилично добар отпор.

Јапански тенисер имао је много проблема са расположеним Италијаном, али је на крају ипак успео да слави.

Ништа на почетку дуела није наговештавало велику борбу. Нишикори је без већих проблема добио први сет, али је Болели у другом узвратио.

У трећем сету Нишикори је поново преузео контролу, али је почетзком четвртог сета испустио сервис и Болели је до краја успео да сачува свој и избори пети сет.

Дилеме ипак није било. Јапанац је одмах направио брејк и на крају је успео да се пласира у другу рунду где га чека Сантијаго Хиралдо.

Шампион Ролан Гароса Стан Вавринка почео је наступ на Вимблдону сигурном победом против Жоаа Соусе.

Швајцарски тенисер победио је Португалца у три сета – 6:2, 7:5, 7:6(3).

Вавринка је контролисао меч, иако последња два сета није лако добио. Укупно је имао 45 винера и 30 грешака, а његов ривал је био знатно слабији (11-24).

Вавринка не би требало да има проблема ни у другом колу где га очекује ветеран Виктор естреја Бургос.

Суперталентовани немачки тенисер Александер Зверев остварио је у понедељак своју прву Грен слем победу у сениорској конкуренцији.

Зверев је у првом колу Вимблдона победио Тејмураза Габашвилија са 6:3, 1:6, 6:3, 3:6, 9:7.

18-годишњи Зверев, који је на Вимблдон стигао као 76. играч света, меч је завршио са чак 63 винера и 38 неизнуђених грешака. Одсервирао еј 19 ас удараца, али и 11 дуплих грешака.

Његов наредни ривал у Лондону биће Американац Денис Кудла који је савладао Пабла Куеваса са 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар