Тајра Бенкс против модних стандарда

Иако увек изгледају савршено, носе скупу одећу и перфектну шминку, манекенкама нимало није лако. О томе какав притисак трпе од власника модних агенција проговорила је и славна манекенка Тајра Бенкс.

Забава 30.06.2015 | 10:00
Тајра Бенкс против модних стандарда

Откако су друштвене мреже постале популарне, познате личности се непрестано такмиче ко ће имати више пратилаца. Међутим, када су манекенке у питању, хтеле или не, њихов посао зависи од тога колики је број оних који их прате на друштвеним мрежама.

Наиме, власници модних агенција у зависности од броја фанова бирају моделе за своје модне агенције. Такође, они свакодневно постављају нове стандарде, и све више траже да манекенке буду што мршавије, а то и те како исрцпљује моделе.
Поред тога, захтевају да манекенке током целе недеље морају бити потпуно сређене, јер ако се у јавности појаве без шминке могу добити отказ.

О тим притисцима са којима се суочавају данашњи модели огласила се и славнаТајра Бенкс. Манекенка је на друштвеним мрежама оштро осудила понашање власника модних агенција.

- Манекенке трпе велики притисак - написала је Тајра поред слике на Инстаграму и додала:

- Модели морају да имају тону пратилаца на друштвеним мрежама, како би себи обезбедиле добар посао. Такође, када праве селфије, оне морају на слици да изгледају природно, али не превише, да људи не би довели у питање њихов изглед и таленат за бављење моделингом.

На рачун тога што се од манекенки захтева да стално буду елегантно обучене и на лицу у свако доба дана или ноћи имају сценску шминку, Тајра је објавила слику на којој је у лежерној гардероби и без шминке, супротно ономе што се очекује од модела.

Након њеног излагања на друштвеним мрежама уследила је бујица коментара. Сви су били одушевљени њеним начином размишљања, и храброшћу што је решила да се успротиви стандардима у свету моде.

Овим је Тајра хтела да поручи да када модели нису на сцени имају потпуно право да се облаче како желе, и да не морају увек да буду дотеране.

Недавно је објавила на Инстаграму слику без шминке, са жељом да свима покаже да и манекенке могу изгледати природно и да имају права на то.

- Очајнички сам желела да смањим подочњаке, али одлучно сам рекла "Не, покажи им праву себе" - написала је Тајра испод фотографије.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар