Вимблдон - Јанко: Увијек ме нека ситна повреда...!

Јанко Типсаревић каже после пораза у првом колу Вимблдона од Марсела Гранољерса да не може да споји неколико недеља непрекидног рада због повреда.

Тенис 30.06.2015 | 11:20
Вимблдон - Јанко: Увијек ме нека ситна повреда...!

Српски тенисер некада је био осми на свету, неугодна повреда одвојила га је од терена на годину и по дана, а сада поново покушава да прокрчи пут ка врху. Међутим, није једноставно.

“Не могу апсолутно ништа позитивно да извучем из овог меча. Играо сам врло лоше, али то је можда и очекивано – откад сам се вратио на Тур, нон-стоп имам неке прекиде, стварају ми се микроруптуре, прво лист, па кук, онда пре две-три недеље међуребарни мишић“, рекао је Јанко после пораза са 6:3, 6:4, 6:2.

“Константно имам паузе и то ме онемогућује да са тениским и кондиционим тренером уђем у микроциклус од три недеље непрекидног рада како бих достигао врхунац форме дошао касније. Увек је нешто, па не могу да сервирам, не могу да трчим... И онда када дође ситуација да се игра на три добијена сета против доброг играча као што је Гранољерс, онда не могу да издржим тај темпо“, додао је 31-годишњи српски тенисер.

Типсаревић у недељу путује у Буенос Ајрес на Дејвис куп меч са Аргентином, а потом иде у САД, где ће за почетак играти у Атланти.

Коментари / 0

Оставите коментар