Срби дочекали своје златне кошаркашице!

Женска кошаркашка репрезентација Србије свечано је дочекана у Београду, а нове европске шампионке поздравило је око 10 хиљада људи испред градске Скупштине.

Кошарка 30.06.2015 | 10:40
Срби дочекали своје златне кошаркашице!

Кошаркашице Србије освојила су у недељу прву титулу шампиона Европе у историји наше земље пошто су савладале Француску са 76:68.

Поред титуле европских шампионки, репрезентација Србије је обезбедила и директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године.

Око 20.30х кошаркашице су стигле на балкон Скупштине и једна по једна излазиле су са крунама на глави уз овације навијача: Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Кристина Топузовић, Милица Дабовић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

Уз њих су изашли тренер Марина Маљковић, као и њени помоћници Драган Ратковић, Бојан Јанковић и Милош Пађен.

Након што су сви изашли на балкон уследило је интонирање химне 'Боже правде' у којем су учестовали сви присутни.

„Добро вече мој Београде. Добро вече моја лепа Србијо. Имам само једну жељу, а то је да Бог чува ове девојке као и све вас“, рекла је Марина Маљковић.

Соња Петровић: „Колико дајеш, толико и добијаш. Ми смо за Србију дале срце на терену, добиле смо дочек на балкону. Хв ала ти мој Београде, хвала ти цела Србијо.“

Данијел Пејџ: „Србијо, волим те“, рекла је Американка уз овације.

Јелена Миловановић: „Хвала Србији, ово не би било могуће да нсите били уз нас од првог до последњег дана. Хвала вам од срца.“

Ана Дабовић: „Добро вече Београде, добро вече Србијо. Хвала вам пуно за овај доживљај. Желим да вам се захвалим и поздравим Београд, Србију и мој Херцег Нови. Можда се видимо поново следеће године.“

Милица Дабовић: „Ја не волим да причам Могу да кажем да сам најпоноснији капитен на свету. Каже Ана и најбољи. Хвала од срца што сте били уз нас сваки дан, били сте ветар у леђа. Желим са девојкама да вам отпевам једну песму“, рекла је Милица, а онда су играчице запевале песму која их је пратила током шампионата.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

30.06.2015 08:44

Љепса страна зивота!!!

ОДГОВОРИТЕ