Готово је: Петр Чех је у Арсеналу!

Арсенал платио 15 милиона евра Челсију за искусног голмана Петра Чеха. "Осећам глад за успехом, као на почетку своје каријере", изјавио је он. Његова порука навијачима Челсија. Челси: "Довиђења, легендо наша!".

Фудбал 29.06.2015 | 17:20
Готово је: Петр Чех је у Арсеналу!

Иако ово није по вољи Жозеа Муриња, јер је познато да се не мирише са Арсеном Венгером, газда Челсија Роман Абрамович дао је благослов Чеху: "Да, можеш у североисточни део Лондона".

Пре неколико дана пренели смо сазнање "Дејли мејла", да ће 33-годишњи голман, који је у Челсију био 11 сезона и са њим освојио много трофеја (четири титуле првака Енглеске, четири ФА купа, био је првак Европе, освојио је Лигу Европе, као и три трофеја у енглеском Лига купу), прећи у други део Лондона.

Када су недавно питали капитена Челсија Џона Терија о потенцијалном одласку Петра Чеха из клуба и преласку у Арсенал, овако је одговорио: "Да, знам и ја за преговоре. Ако га доведу, то ће бити велико појачање за њих. Сачуваће им бар 12 до 15 бодова у сезони", рекао је Тери.

Чех је, коначно, после неколико дана писања у стилу: "ево, само што није", данас потписао уговор са Арсеналом, према којем ће му недељна плата бити око 140.000 евра. На сајту Арсенала пише да је потписао "вишегодишњи уговор", а вредност није обелодањена. Медији у Енглеској раније су објавили цифру од 15 милиона евра колико ће Арсенал платити Челсију.

"Чим сам разговарао са Арсеном Венгером, који ми је предочио амбиције клуба, нисам се двоумио - одлука је била јасна. Узбуђен сам што сам дошао у Арсенал и осећам глад за успесима као на полетку своје каријере", изјавио је 33-годишњи голман.

Венгер није штедео похвале на рачун Чеха: "Он је играч којем се дивим годинама и презадовољан сам што нам се придружио. Свих ових година је доказао да је један од најбољих голмана на свету и он ће бити велико појачање нашем тиму".

На сајту Челсија одато је дужно поштовање Чеху за све године које је провео у клубу. Опширан текст завршен је поздравом: "Довиђења, велики ПИте, истинска легендо Челсија!".

А и Чех је оставио поруку за навијаче Челсија:

"Нисам веровао да ће овај дан икада доћи, али... Живео сам са овим клубом претходних 11 година, од 2004. године када сам дошао и мислио сам да ћу у њему да завршим каријеру. Али, живот често не иде у правцу у којем желимо... Прошлог лета, увидео сам да више нисам први избор, односно да нећу бити 'јединица', али нисам желео да одем. Током сезоне постало је јасно да се моја ситуација неће поправити, а у фази сам каријере када не желим да седим на клупи. Зато сам и донео одлуку, желим нове изазове".

Чех се посебно захвалио газди Челсија Роману Абрамовичу за кога је истакао да је најзаслужнији за све успехе клуба, као и за то што му је дао подршку у жељи да промени клуб.

Писмо је завршио речима: "Највеће хвала навијачима Челсија. Желим свима у клубу и навијачима много успеха у будућности. Хвала вам за незаборавних 11 година".

Коментари / 0

Оставите коментар