Власт Српске има инструменте уцјена

У Бијељини је одржана сједница Предсједништва ПДП-а којој је присуствовао и лидер странке Младен Иванић. Одговарајући на питања новинара Иванић је кратко прокоментарисао и јучерашњи састанак лидера опозиционих странака Савеза за промјене, на коме је закључено да ускоро мора доћи до промјена у скупштинској већини у Народној скупштини Републике Српске, као и у Влади.

Република Српска 30.05.2015 | 21:46
Власт Српске има инструменте уцјена

“Јучерашњи састанак је почетак једног озбиљног посла у коме се показује одлучност партија у Савезу за промјене да уђе у процес формирања другачије скупштинске већине. Ствари у Републици Српској не иду добро, видљиво је да власт зависи од два посланика, која су купљена и ми ћемо врлчо брзо тражити ванредну сједницу Народне скупштине Републике Српске, на којој ћемо видјети ко је од посланика из опозиције, те ко је од посланика из владајуће гарнитуре против куповине посланика, а ко подржава један такав концепт”, рекао је Иванић.

Он додаје да је Савез ушао у један озбиљан посао и да се тај посао сигурно неће завршити преко ноћи, те да не мисли да га је могуће реализовати брзо, јер власт има инструменте уцјена, куповине посланика, као што смо уосталом и видјели.

“Овај процес је почео и он ће се завршити позитивно по нас из Савеза за промјене у то сам увјерен”, истакао је Иванић.

“Додикове оптужбе да се Савез приближио властима Федерације БиХ су смијешне, без и једног озбиљног аргумента. Ништа није урађено на штету Републике Српске. Партије из Републике Српске се показују као веома активне у институцијама БиХ и чувају садашњи уставни систем. Ако је ишта успјех, што смо направили, онда је то што нема прича о Уставу и ако ишта може угрозити Републику Српску онда је то промујена Устава. За разлику од нас СНСД је пристајао на промјене Устава”, подсјетио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

“Република Српска је са Савезом за промјене сигурна, чврста и стабилна, а Додик би требао да каже шта се дешава са “Боском”, “Балкан Инвестмент банком”, “Бобар баноком”, а не да скреће пажњу на нешто што не постоји. То је његова тактика која већ постаје досадна”, закључује Иванић.

(БН ТВ)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

мики

30.05.2015 10:45

Па наравно кад има сљама и у опозицији! А у власти поготово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

30.05.2015 10:45

Свако носи свој камен на ледјима. Има и оних који су спремни зарад краткотрајне лицне користи продати властити образ. Како се само осјецају њихова дјеца кад им се људи подсмјевају на улици. Није лако бити дијете папка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијете

30.05.2015 11:06

Мијењам оца кокуза за оца папка.

Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.05.2015 10:51

ПРЕСТАНИТЕ САМО ПРИЧАТИ И УРАДИТЕ НЕСТО ПАМЕТНО... ФОРМИРАЈТЕ И ВЛАДУ У СЈЕНЦИ, ИМЕНУЈТЕ МИНИСТРЕ И НЕКА СЕ ОНИ ПОЧНУ БАВИТИ СВОЈИМ ПОСЛОМ... НЕМОЈТЕ ОЧЕКИВАТИ ДА ВАМ СЕ ПОСТОЈЕЋА ВЛАСТ САМА ПРЕДА И ТО БЕЗ БОРБЕ... ОНИ СЕ БОРЕ САМО ЗА ЛИЧНУ СЛОБОДУ, МИСЛИМ НА ДУГОГОДИШЊЕ ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ... И НЕЋЕ СЕ ЛАКО ПРЕДАТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

психо

30.05.2015 12:17

Ста мислис да паралелно формирају и полицију и војску па да тако узимају власт. Лупетање. Браво за сзп, конкретни кораци и јасно стављено до знања да не бјезе од власти у РС и да имају петљу да преузму власт и све проблеме у Дрзави.

Name

САША

30.05.2015 11:06

Опозиција је непосредни саучесник системског пљачкања РС. Умјесто да спустите лопту и ријешите само једну аферу, а афере су свакодневне, ви се бавите глупостима. Лопови су на слободи само зато што им ви то дозвољавате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боје

30.05.2015 11:12

Лопова има у свим странкама и бојама. Морате реаговати и брзе радити. Кампању твоју и Тадицеву је у Херцеговини минирао Миковиц преко мекусца Сиљеговица и директно хвалеци Ваду, вама русили углед. Представљајуци да Влада ради одлицно. Само напрјед Иваницу русите папке свих боја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

матко

30.05.2015 11:25

А у опозицији поштењачина до поштењачине, е мој народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бла бла

30.05.2015 11:53

Знас само добро бла бла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

30.05.2015 12:03

људи откуд афере у РС. Па колико се сјецамо Огњен Тадиц ни једну не спомену у тв дуелу са Бајом. Ко се кога боји... И засто, нема супље прице, ајмо радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српкса

30.05.2015 12:44

Је ли тако мисли и Шефик, Иванићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

_

30.05.2015 12:58

Младене, шта би с кристал банком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

30.05.2015 13:07

Мислим да је опозиција врло исхитрено и потпуно неприпремљено јуце изасла са врло озбиљном изјавом, да то назовемо преконпозицијом скупстинске вецине и преузимање власти на нивоу Републике.До нове скупстинске вецине се сигурно неце доци закасњелим паљењем свијести појединих посланика у народној скупстини него новим куповинама сто доводи у питање кредибилитет народне скупстине и своди је на ниво неке друге јавне установе која његује најстарији занат.Цуди ме да је опозицја усла у те односе јер кад су у питању куповине немају апсолутно никакве сансе са позицијом која контролисе све ресурсе у овој земљи.Умјесто да активном борбом против криминала и корупције,борбом за правну дрзаву избори за демистификацију садасњег резима и кривицну одговорност за одговорне за криминал у овој земљи,опозиција покусава слицним методама којима је позиција досла на власт да је смијени.Зао ми је сто смо први пут послије избора видјели да функционисе савез за промјене на оваквом питању умјесто да су ти састанци пуно цесци и да се баве зивотним и стратеским питањима ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

30.05.2015 13:18

Ех, Кристал банка...Да је Младен тада знао не би Додик испливао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.05.2015 14:02

Босић је крив за Иванићево васкрснуће. Исти је он као и Рудоња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

заинтересован

30.05.2015 14:40

како це те звати те посланике који вам придју за паре и направите вецину јесу ли и они папци или це за вас то бити постењацине које су за дзаба промијенили страну

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

30.05.2015 14:58

Све странке у корјену унистити!Револуција

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАСИ

30.05.2015 15:35

КАКВЕ ИНСТРУМЕНТЕ ВИ СПОМИЊЕТЕ ЕВО УЗМИТЕ ТВ ЕКИПУ И ДОДЈИТЕ ДА ВИДИТЕ СТА И КАКО РАДИ ИНТЕГРАЛ ПО ЛАКТАСИМА УНИСТАВА ОРАНИЦЕ И ВАДИ СЉУНАК ХАЈД ОПОЗИЦИЈО ИЗАДЈИТЕ И ЛИЦНО СА ТВ ЕКИПОМ АКО НИСТЕ И ВИ ТАЛУ СА ЊИМА ЈЕР ОНИ СУ ВЛАДАРИ ЗИВОТА И СМРТИ ДОК НАРОД НЕ УСТАНЕ ИЛИ ДОК ПОЈЕДИНАЦ НЕ ПОЛУДИ КО ВЕХАБИЈА А БЛИЗУ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филтх

30.05.2015 16:32

Хмммм, прица укруг

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.05.2015 16:59

СЛУШАЈ ПСИХО, ЈА НЕ ГОВОРИМ НАПАМЕТ, ГОВОРИМ ДА ТРЕБА ПРИПРЕМИТИ ОЗБИЉАН ПЛАН АКТИВНОСТИ ЗА ДЈЕЛОВАЊЕ СВАКОГ МИНИСТАРСТВА... ДА ЛИ МИСЛИС ДА ТО ПОСТОЈИ... ЈА ЗНАМ ДА НЕ ПОСОЈИ... ЗА ТВОЈУ ИНФОРМАЦИЈУ НЕКИ КАДРОВИ "СЗП-а" КОЈИ СУ НЕДААВНО СЈЕЛИ У ФОТЕЉЕ У САВЈЕТУ МИНИСТАРА ВЕЋ СУ УЧИНИЛИ И КРИВИЧНА ДЈЕЛА...АЛИ О ТОМ ПОТОМ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг Трамосљика

30.05.2015 18:37

ИВАНИЦУ БАР СИ ТИ ПАМЕТАН ЦОВЈЕК. ЗНАС ДА ОД ТЕ ПРИЦЕ НЕМА НИСТА. БОСИЦ СПАСАВА СТРАНКУ КОЈА ЈЕ У РАСУЛУ. ПРЕУЗМИ СТВАР У СВОЈЕ РУКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xман

30.05.2015 18:38

БОСИЦУ НЕЦЕМО ДОДИКОВОГ ЦОВЈЕКА МИЦУ МИЦИЦА ЗА ПРЕМИЈЕРА ХОЦЕМО ДАРКА БАБАЉА

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

30.05.2015 21:00

Нама могу помоци људи попут Крсмановица из Фоце, ви остали сте сви у истом колу..

ОДГОВОРИТЕ