"Штребери" додјељују стипендије студентима

Почетком наредне академске године двадесетак студената који су примљени на УЦЛА, али нису у прилици да покрију трошкове студирања, добиће стипендију која носи назив "Тхе Биг Банг Тхеорy".

Забава 30.05.2015 | 10:50
"Штребери" додјељују стипендије студентима

"Базинга!", што би рекао Шелдон Купер, јунак хит серије "Штребери" (Тхе Биг Банг Тхеорy), на вест која ће свакако обрадовати студенте престижног Калифорнијског универзитета (УЦЛА), а случај је без преседана, будући да досад ниједна стипендија није названа по некој ТВ серији.

Осим што преузима име једног од најпопуларнијих ситкома мреже ЦБС, стипендија се одликује и по томе што су је основали ко-продуцент серије Чак Лор и већина њених глумаца, међу којима Џим Парсонс, Кејли Куоко-Свитинг, Џон Галеки и Сајмон Хелберг, као и ТВ мрежа ЦБС и студио Ворнер Брос.

Захваљујући њиховим донацијама прикупљено је близу четири милиона долара.

Као што и сам њен назив говори, стипендија ће бити намењена студентима математичких, научних, технолошких и инжењерских наука.

"Серија 'Штребери' (Тхе Биг Банг Тхеорy) је била прави поклон за нас, посвећена научној заједници и подржана од ње, па смо одлучили да јој мало вратимо од оног што нам је дала", објаснио је Лор у интервјуу за сајт Верајети.

"У том духу, наша породица Штребера је дала значајну донацију и заједно ћемо подржати будуће ерудите, научнике и лидере", казао је он.

За УЦЛА је ово прилика да му се придруже нови бриљантни студенти, који потичу из сиромашнијих друштвених средина.

Наиме, да би неко уписао престижни универзитет у Лос Анђелесу осим одличних школских резултата потребно је да има и прилично дубок џеп.

Како би ствар била још забавнија, имена одабраних студената биће саопштена током снимања серије, чија ће нова сезона почети да се приказује од идућег септембра.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар