Ивано Балић рекао - Не могу више!

Један од најбољих рукометаша свих времена, Хрват Иван Балић, у 36. години одлучио да престане да игра.

Остали спортови 30.05.2015 | 16:00
Ивано Балић рекао - Не могу више!

Ивано Балић је, без сумње, један од најбољих играча рукомета које је тај спорт имао. Хрват је у 36. години живота одлучио да престане активно да игра и да се посвети раду у репрезентацији своје земље, на позицији координатора.

Он ће одиграти још једну, последњу утакмицу за свој клуб Вецлар.

"Крај је дошао баш брзо. Осећам да могу да трчим још сат времена, али морам да прихватим да то више није реално. Време је за крај. Моја леђа су боље и надам се да ме неће издати у последњој утакмици", изјавио је Балић, преносе хрватски медији.
Каже да је срећан, јер је радио оно што је највише волео - играо је рукомет.

"То је био мој живот 20 година. Надам се да ћу преживети дан прије опроштајне утакмице и церемонију након утакмице. Тако да сви можемо да прославимо крај моје сезоне и крај моје каријере и отићи сви срећни и задовољни кући", додао је Балић.

Он је рекао и да не види себе као селектора хрватске репрезентације.

"Не, није то за мене. Ја дефинитивно нисам за тренера јер сваки дан треба бринути за велики број играча. И не само о начину игре, већ и о њиховом психолошком стању".

Најдражи тренутак каријере му је...

"За мене је посебна била 2003. година и Светско првенство у Португалу када смо освојили прву велику титулу. Међутим, спортиста не сме да се задовољи једном титулом него увек треба да тражи више", поручио је рукометни ас.

Коментари / 0

Оставите коментар