РГ, херој 5. дана - Борна Ћорић!

Без сумње, пети дан Ролан Гароса обележио је млади хрватски тенисер Борна Ћорић, који је после велике борбе у пет сетова елиминисао Томија Робреда из Шпаније.

Тенис 29.05.2015 | 14:40
РГ, херој 5. дана - Борна Ћорић!

Можда је данас ту титулу могао да понесе и неко други, на пример, Аустралијанац Танаси Кокинакис или Јулија Гергес из Немачке, али вероватно ипак није. Јер, оно што је Ћорић урадио у дуелу са Робредом, од 2006. године пошло је за руком само једном тенисеру, и то Новаку Ђоковићу.

Ћорић је против Робреда славио са 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4, после три сата и 47 минута игре и прекинуо низ Шпанца од седам узастопно добијених мечева које је играо у пет сетова. Претходни је изгубио од Новака, на УС Опену 2008. године, што само по себи говори колико је резултат хрватског тенисера важан.

Као прво, први пут у каријери је стигао до треће рунде на једном Грен слему. Као друго, победио је Робреда, који никако није тенисер којег неки клинац лако може да победи. Уз све то, не шкоди што на својој страни имате најбољег тенисера са простора одакле сте, наравно, Новака Ђоковића.

“Свиђа ми се Ћорић и начин на који приступа мечевима. Има веома зрео приступ за некога ко има само 18 година. Тренирао сам са њим неколико пута у последњих неколико месеци и могу да кажем да ме помало подсећа на себе у тим годинама. Велики је борац, солидан је са основне линије, добар и у нападу и у одбрану. Колико видим, поправио је сервис”, рекао је Ђоковић после Ћорићевог тријумфа над Робредом.

Борна је тек крајем прошле године постао пунолетан, а прошла сезона му је била прелазна из јуниорске у сениорску конкуренцију. Свима је још у јуниорским данима било јасно да има велики потенцијал, а ова сезона могла би да му буде чак и пресудна у каријери. То је и сам схватио, па је почетком ове сезоне за новог тренера ангажовао Томаса Јохансона, освајача Аустралијан Опена из 2002. године.

“Сигуран сам да зна шта треба да ради. Причали смо много. И, као што сам рекао, има веома професионалан и зрео приступ, не само мечевима, већ генерално тениском животу, што је лепо видети код некога његових година, што није тако често. Желим му све најбоље. Мислим да ће бити веома, веома добар”, истакао је Ђоковић.

Сигурно је да је пред Борном напоран рад ако жели да се пробије у сам тениски врх. Тренутно је на 46. месту на свету, наредни противник му је Американац Џек Сок, а ако настави са одличним партијама у Паризу, озбиљно би могао да се умеша у борбу за носиоце на Вимблдону. Чак и да то не успе, неће бити крај света, јер, време му иде на руку, а када играте као он, само је питање времена када ћете добити још једну прилику да засијате…

Коментари / 0

Оставите коментар