Сарадник Немцова у критичном стању

Блиски сарадник убијеног руског опозиционог лидера Бориса Немцова налази се на интензивној нези у болници у Москви. Његови сарадници тврде да је отрован.

Свијет 28.05.2015 | 20:20
Сарадник Немцова у критичном стању

Међутим, нејасноће о узроку његове изненадне болести подстакле су бојазни да ту нису чиста посла, извештава АП.

Владимир Кара-Мурза (33) и даље је у тешком стању, два дана након што је примљен, саопштено је данас из Прве градске болнице.

Руска агенција Интерфакс, позивајући се на главног лекара болнице, пренела је да делује да опозиционар има запаљење панкреаса и тешку упалу плућа.

Његов отац, утицајни новинар који се такође зове Владимир, рекао је за Интерфакс да лекари нису искључили могућност "прљаве игре", али да нема доказа да је његов син намерно отрован.

Британски "Дејли телеграф" пренео је изјаву једног његовог пријатеља и опозиционог активисте који је рекао да је Кара-Мурза отрован за сада непознатом супстанцом.

Кара-Мурза је био блиски сарадник Немцова, који је убијен у фебруару у Москви, а сарађује са организацијом грађанског друштва чији је оснивач Михаил Ходорковски, бивши нафтни тајкун и критичар Кремља.

Недавно је учествовао у продукцији документарног филма о утицајном лидеру Чеченије Рамзану Кадирову.

У филму, који је премијерно приказан у понедељак, Кадиров се повезује с многим убиствима почињеним на подручју северног Кавказа.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

XYX

28.05.2015 18:29

Тако се велики рјесавају малих,банда покварена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урааа

28.05.2015 20:00

Е тај сарадник из опозиције, сарадник Кара Мурзе зна циме је отрован јер су га они отровали. Судеци по слици он никоме није потребан. Американци су пресли сваку мјеру у завјерама против предсједника Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

28.05.2015 20:11

Стајлин јос увјек зиви.

ОДГОВОРИТЕ