РГ: Рафа лако, Кузњецова - Скјавоне 230 минута!

Шпански тенисер Рафаел Надал без проблема се пласирао у треће коло Ролан Гароса убедљивом победом над сународником Николасом Алмагром. Франческа Скјавоне и Светлана Кузњецова одиграле су на Ролан Гаросу меч турнира у женској конкуренцији који је трајао округло 230 минута!

Тенис 28.05.2015 | 17:00
РГ: Рафа лако, Кузњецова - Скјавоне 230 минута!

Надал је одиграо још један добар меч против индиспонираног Алмагра, савладавши га резултатом 6:4, 6:3, 6:1, после два сата и 20 минута игре.

Шпанац је други пут у месец дана надиграо бившег саиграча из репрезентације и обезбедио дуел са бољим из меча Јирген Мелцер – Андреј Кузњецов.

Иако је морао да спасава брејк лопту на свом првом сервису, те није блистао током целог меча, Маљорчанин је доминантно стигао до 13. победе у 14. дуелу са земљаком.

Алмагро се определио на дефанзивну тактику, спасао је три сет лопте у првом сету, али га је Надал сломио сервисом и бритким форхенд ударцима.

Скјавоне је савладала Кузњецову у другом колу Отвореног првенства Француске резултатом 6:7 (11-13), 7:5, 10:8.

Дуел на терену број 1 трајао је три сата и 50 минута, чиме је постао трећи најдужи у женској конкуренцији, у историји Ролан Гароса.

Двема тенисеркама недостајало је само шест минута да престигну и дуел Кери Рид – Пем Тигарден из давне 1972. године, који је трајао 3 сата и 55 минута.

Италијанка је славила после велике драме и обезбедила дуел са Румунком Андреом Мицу, која је направила велико изненађење елиминацијом 12. играчице планете Каролине Плишкове.

На листи најдужих мечева у историји женског тениса овај се налази на шестој позицији, а интересантно је да је сусрет Кузњецове и Скјавоне на Аустралијан опену 2011. године трајао чак 4 сата и 44 минута. И он је припао италијанској представници која је тада тријумфовала са 6:4, 1:6, 16:14.

Неприкосновено прво место држе Вики Нелсон и Џен Хепнер које су ’84 два сета играле 6 часова и 31 минут, што је укупно 391 минут!

На париској шљаци данашњи сусрет обиловао је брејковима, боље је почела Франческа, која је повела већ на старту и чувала предност до 3:2. Тада се Рускиња вратила, а после осам гемова уз сервис, отишло се у тај брејк.

Тамо је виђено 24 поена и 9 мини брејкова, а боље се снашла Светлана и добила га са 13:11.

Када је шампионка из 2009. године одузела сервис противници и у другом сету, чинило се да је крај близу, али тако није мислила њена противница. Изједначила на 2:2, а потом у 12. гему направила нови брејк за 1-1 у сетовима.

Отишло се у одлучујући део игре у којем је поново ближа победи била Кузњецова, пре него што је уследила серија од девет узастопних брејкова. При резултату 9:8 Скјавоне је одиграла неколико фантастичних поена, Рускиња је попустила и на крају је поражена.

Тренутно 18. тенисерка на WТА туру била је агресивнија са 56 директних поена и четири грешке мање, док је код њене противнице тај однос био 43:45.

Међутим, Франческа је још једном показала да највише воли да игра у Паризу где је пре пет година освојила једину Грен слем титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар