Слободна клупа у Сандерленду за Јокана!!!

Дик Адвокат сачувао је "црне мачке" у Премијер лиги и отишао. Сада нема препреке за долазак Славише Јокановића.

Фудбал 29.05.2015 | 11:20
Слободна клупа у Сандерленду за Јокана!!!

Холандски фудбалски стручњак Дик Адвокат напустио је клупу енглеског премијерлигаша Сандерленда, потврђено је на сајту клуба.

Адвокат је обавестио челнике да не жели да настави сарадњу са Сандерлендом пошто му је истекао уговор.

"Имам 68 година и морам да доносим одлуке са више аспеката. Неколико клубова ме је контактирало, али тренутно не желим да радим. Захвалио бих председнику клуба Лију и навијачима на свему, остварили смо циљ, а Сандерленд је један од најбољих тренутака у мојој каријери", рекао је Адвокат за клупски сајт.

Као један од главних кандидата да га наследи спомиње се менаџер Вотфорда Славиша Јокановић, који је сензационално водио клуб из Лондона ове сезоне у Чемпионшипу, али је потом означен као тренер с којим се не рачуна у наредној сезони.

Према једној верзији приче, Вотфорд није сматрао да је Јокановић човек који би требало да их води кроз Премијер лигу, чиме су показали велико непоштовање према нашем тренеру, а према другој верзији приче, наш тренер, који је у међувремену постао прави хит на Острву, изнео је неприхватљиве финансијске услове пред власника Вотфорда, свестан да га чекају на северу, било у Њукаслу, било у Сандерленду.

Шта год да је од та два тачно, већа је вероватноћа да ће Јокан водити црвено-беле наредне сезоне, него остати међу црвено-жутима.

Адвокат је је средином марта преузео "црне мачке", са којима је успео да обезбеди опстанак у Премијер лиги.

Претходно је четири месеца водио репрезентацију Србије, а био је још у ПСВ Ајндховену, Ренџерсу, Борусији из Менхенгладбаха, Зениту, АЗ Алкмару, као и селекцији Холандије, УАЕ, Белгије и Јужне Кореје.

Коментари / 0

Оставите коментар