Џерардово опроштајно писмо...

Надам се да ћу опет служити Ливерпулу! Жива легенда Енфилда се поздравила са навијачима Редса...

Фудбал 30.05.2015 | 15:00
Џерардово опроштајно писмо...

Одисеји је дошао крај. После 27 година у клубу Стивен Џерард напушта Енфилд. Са надом да ће се вратити. Мало је вероватно као играч, али Стиви Џи заслужује да буде део клуба чији је симбол. И у којем су му се, како каже у отвореном писму навијачима објављеном у листу Ливерпул Ехо, остварили снови.
"Цео живот сам навијач Ливерпула и тако ће и остати. Надам се да ћу се једног дана вратити и поново служити клубу. Осећам да бих у некој улози могао још да допринесем", написао је Џерард који је током 17 сезона на сениорском нивоу за Редсе одиграо 710 утакмица.

Глава би желела још, тело полако издаје, па ће Џерард каријеру наставити у ипак много мање захтевној МЛС лиги и дресу ЛА Галаксија.
"Желим да у овим последњим годинама своје каријере играм сваке недеље и зато се радујем новом изазову у ЛА Галаксију. Представљали Ливерпул толико година била је апсолутна привилегија. Било је то искуство које те учини скромним. Искуство које ћу неговати до краја живота".

Неговаће дакле и силне поразе због којих су га навијачи противничких клубова толико често исмевали последњих година. Фудбал је то. Џерард се ипак не осврће на малициозне коментаре дежурних критичара.
"Често су ме људи питали о притиску на мојим плећима, али никад то нисам схватао као терет, већ као огромну част да носим капитенску траку толико дуго. Увек сам давао све од себе и трудио да личним примером водим друге. Али данас је време да се осврнем иза себе и кажем хвала вама навијачима за величанствену подршку коју сте ми давали у протекле две деценије. Помогли сте ми да остварим своје снове и подарили успомене које не бих мењао ни за шта на свету", поручио је Џерард.

 

Коментари / 0

Оставите коментар