Министар није запослен у Министарству?!

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске дала је Министарству индустрије, енергетике и рударства Републике Српске за пословање у прошлој години мишљење са резервом.

Република Српска 27.05.2015 | 14:02
Министар није запослен у Министарству?!

У извјештају је констатован низ финансијских неправилности и пропуста у систематизацији.

Министарство индустрије, емергетике и рударства РС је прошле године извршило отпис и искњижавање потраживања од привредног друштва „Технички ремонт", а.д. Братунац, у износу од 4.627.000 марака, ради конверзије тих потраживања у редовне акције поменутог привредног друштва у власништву Републике Српске.

Међутим, тај потез Владе је био неуставан, оцијенила је ревизија.

Ревизија јавних институција је служба која када нешто напише неко мора и да сноси одговорност за посљедице које су настале. Пошто нема одговорности, онда је у Републици Српској могуће и то да министар индустрије, енергетике и рударства ради у министарству без заснованог радног односа. А ревизија је установила да је у тим околностима радио некадашњи министар Жељко Ковачевић.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дрекавац

27.05.2015 15:00

Гдје је Мишићка да га заштити од рада на црно? Јадни министар, сигурно му и доприносе не уплаћују!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.05.2015 15:43

Хитно човјеку исплатити једнократну помоћ са бироа за запошљавање и пријавити надлежном центру за социјални рад, да би могао остварити социјалну помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

27.05.2015 16:40

....а куца му нова ко скола....има тај за праунуцад

ОДГОВОРИТЕ