Лига БиХ: Игокеа повела против Широког!

Кошаркаши Игокее у прва три минута направили серију 11:0 и предност сачували до краја. Широки пришао на "минус два" почетком посљедње четвртине, али "игоси" серијом 16:0 преломили меч и стигли до прве побједе у финалној серији - 65:54.

Кошарка 26.05.2015 | 23:15
Лига БиХ: Игокеа повела против Широког!

У финалној серији плеј-офа за шампиона БиХ, која се игра на три добијене утакмице, кошаркаши Игокее стигли су до прве побједе против Широког.

ИГОКЕА - ШИРОКИ 65:54 (23:10, 11:14, 13:18, 18:12)

Игокеа и Широки шесту годину заредом одлучују о шампиону Босне и Херцеговине. Освајањем првог мјеста у регларном дијелу Лиге 6, Игокеа је стекла предност домаћег терена у финалној серији и искористила је.

Већ на самом отварању сусрета тим Жељка Лукајића направио је велику предност, 11:0 у прва три минута и успио је да је задржи до краја.

Понајбољи играч "игоса" Брејди Хеслип погодио је тројку на самом старту сусрета за 3:0 и било је то све што је Канађанин урадио у овом мечу. До краја није погодио нити један кош, а сав терет пао је на леђа искусног Бранка Јоровића, који је бриљирао у првом полувремену, те Душка Бунића, Душана Катнића и Џонатана Џонса у наставку меча.

Александровчани су током већег дијела меча успијевали да држе Широкобријежане на 10 и више поена заостатка, али када је Тони Катић почетком четврте четвртине погодио тројку и смањио на 47:45, чинило се да би могли гледати узбудљиву завршницу у Лакташима.

Ипак, краткотрајно опуштање кошаркаши Игокее надокнадили су великом серијом 18:0, преломили сусрет и заслужено стигли до првог тријумфа.

Најефикаснији у побједничкој екипи на крају је био центар Душко Бунић са 14 поена (девет скокова), а по два мање постигли су Јоровић, Катнић и Џонс. Катић је за Широки убацио 11 поена, док су по поен мање додали Иван Новачић и Јосип Налетилић. Кори Ремекун био је сјајан у скоку, ухватио је чак 15 лопти.

Други меч завршнице првенства игра се у суботу у дворани "Пецара" од 20:15 часова.

За разлику од прошле сезоне, ове је улог у финалу је огроман. Шампион ће наредне сезоне играти у АБА лиги.

ИГОКЕА: Димић 3, Хеслип 3, Јоровић 12 (4ск), Кнежевић, Милошевић, Чакаревић 9 (4 ск), Радукић, Дреновац, Бунић 14 (9 ск), Маравић, Катнић 12, Џонс 12.

ШИРОКИ: А. Микулић, Мимица, Катић 11, Ј. Микулић 2, Ћорић 5, Билиновац 8, Лубурић, Карачић, Новачић 10 (4 ск), Бошњак 2, Налетилић 10, Ремекун 6 (15ск).

Коментари / 0

Оставите коментар