РГ - Јелена: Ја сам највећи кривац за све!

Јелена Јанковић рекао је после елиминације у првом колу Ролан Гароса да није проблем противник, већ она, због страха након бројних повреда.

Тенис 26.05.2015 | 23:00
РГ - Јелена: Ја сам највећи кривац за све!

Српска тенисерка је већ на старту турнира изгубила од 106. тенисерке света Сесил Каратанчеве из Бугарске у два сета.

"Нема везе са противницом преко пута, ко год да је. Проблем сам ја, неспремна сам и нисам опуштена. Самим тим не могу да играм своју игру. Доста грешим, срљам, имам сто опција у глави. Баш сам лоша, чак ме срамота што сам тамо", рекла је Јанковићева.

Јанковићева је као главни узрок слабијих резултата ове године истакла бројне проблеме са повредама, које је муче од краја 2014.

"Тада сам повредила леђа па сам два месеца сам морала да паузирам. Требало ми је доста времена само да играм нормалан тенис јер сам се и бојала. Кренула сам мало боље да играм, да се осећам сигурнијом, а онда сам се опет повредила, поцепала сам мишић у Дохи. Вратила сам се у Индијан Велсу и играла финале, одмах после тога повредила сам стопало у Чарлстону, кост коју морам да оперишем. Стално горе-доле, не могу да будем у средини. Све иде једно с другим, и мањак тренинга и сигурност, страх који ми се увукао", истакла је Јанковићева у Паризу.

Натерену је било очигледно да Јанковићева не може да одговори ривалки на прави начин.

"Доста сам спорија и то се види. Ја сам једна од бржих играчица на туру, а једва сам се померала. Чим би ме померала мало у страну, ја бих једва стигла до лопте. То нисам ја. Када би одузели ноге неком брзом играчу, он не би био тај играч. Поготово је на шљаци битно кретање, рад ногу, намештање. Кад год ме померила ја сам била у проблему, или бих погрешила или бих једва пребацила до мреже, или би једва добацила до ње. Стајала сам фронтално, нисам могла да се окренем. Пошто имам повреду бутине, да би мало сачували ставили су ми завој који ми је лимитирао покрет. Све то је утицало на моју сигурност и игру. Сада могу да нађем 300 разлога, али нисам се довољно спремила, нисам имала довољно времена да се спремим за овај турнир, пропустила сам скоро целу сезону на шљаци, нити сам 100 одсто здрава. Тако је, како је", истакла је наша тенисерка.

Иако је била у подређеном положају, Јанковићева је ипак имала прилику да се врати у меч и избори трећи сет.

"Могу неке ствари да извучем на таленат на борбу, могла сам и данас да сам имала мало среће у другом сету. Да сам узела лопту да изједначим на 5:5. Ко зна, можда не бих издржала трећи сет јер немам довољно кондиције, али можда и бих. Али није ми било суђено. Можда је и боље овако, да се опоравим 100 одсто, да се спремим физички, да ојачам тело, да га доведем у нормалу. Нисам у форми, немам снаге, тело не може да издржи напоре да играм на овом нивоу. Само ми је битно да сам здрава да када изађем на терен да не морам да стојим на месту. Не смем да се опустим, плашим се да случајно нешто не истегнем", закључила је ЈЈ.

Коментари / 0

Оставите коментар