РГ: Рафи требало 110 минута до 2. кола, Сок шокирао Григора!

Деветоструки освајач Ролан Гароса, Рафаел Надал успешно је започео такмичење у Паризу, пошто је у три сета савладао Квентина Халиса – 6:3, 6:3, 6.4. Амерички тенисер Џерк Сок приредио је изненађење у првом колу Ролан Гароса избацивши бугарског тенисера Григора Димитрова у три сета 7:6, 6:2, 6:3.

Тенис 26.05.2015 | 20:20
РГ: Рафи требало 110 минута до 2. кола, Сок шокирао Григора!

Седми тенисер света са 18-годишњим Француом, иако је тренутно 296 тенисер света успео у неколико наврата да намучи Шпанца, али не и да га озбиљније угрози.

Маљорчанин је убацио 69 одсто првог сервиса, освојио је 14 од 16 поена на мрежи, пет пута је одузео сервис ривалу и направио је само 13 неизнуђених грешака, уз 25 винера.

Надал је до вођства у сетовима стигао после мало више од пола часа игре, отворио је дуел брјком, затим направио још један у петом гему, да би млађани Француз успео да му узврати већ у наредном. Међутим, како је отворио сет – тако га је и завршио – брејком.

У другом делу игре виђена је нешто већа борба, а Халис је пропустио и прилику да у првој фази сета одузме сервис ривалу. Казна је стигла у шестом гему, после неколико добрих форхенда Надала, који је касније лагано привео и други сет крају и најавио тријумф. Гледали смо готово идентичан трећи сет, Шпанац није срљао, сачекао је пад у игри ривала, по пети пут у мечу одузевши му сервис за лаганих 3:0 за почетак надметања у Булоњској шуми.

Надал ће се у борби за шеснестину финала састати са победником дуела Николас Алмагро – Александр Долгополов.

Сок ће у наредној рунди игрти са бољим из дуела Виктор Естреља – Пабло Карнеро Буста.

Џек Сок је до тријумфа стигао после нешто мање од два сата игре, "тесно" је било само у првом сету који је завршен после тај брејка, а обојица тенисера освајала су своје сервис гемове.

Изједначена борба водила се и на почетку другог, да би у наставку Сок са два брејка стигао до 2:0. У трећем сету је једном одузео сервис Бугарину и то је било довољно да 37. тенисер света избаци 11.

Коментари / 0

Оставите коментар