Видео - НБА плеј-оф: Бриљантни Харден за останак Хјустона у животу!

Хјустон Рокитси савладали су Голден Стејт Вориорсе 128:115 и на тај начин продужили финалну серију Западне конференције (3:1).

Кошарка 26.05.2015 | 14:20
Видео - НБА плеј-оф: Бриљантни Харден за останак Хјустона у животу!

После три узастопна пораза, екипа из Тексаса успела је да остане у животу и задржи какву-такву наду да може до историјског преокрета, пошто нико никада није надокнадио дефицит од три пораза.

Најбољи играч Рокитса Џејмс Харден преузео је одговорност када је било најпотреније и са 45 поена, девет скокова и пет асистенција предводио свој тим до заслуженог тријумфа.

Серија се после другог меча у Хјустону враћа у Оукленд, где ће домаћи састав имати прву меч лопту за велико финале. С друге стране, у финалу Истока, Кливленд Кавалирси у ноћи између уторка и среде, два и по часа после помоћи, имају прилику да на домаћем паркету стигну до четврте узастопне победе против Атланта Хокса и пласмана у финале.

Дуел у Тојота Центру обележио је и тежак пад МВП регуларног тока лиге Стефана Карија.

Финална серија почиње петог јуна.

'Брада' је била решена да покаже да Вориорси нису толико супериорни у односу на његову екипу, али и да се искупи за лошију игру у трећем мечу, као и за пропуштену шансу за победу у последњем нападу другог сусрета. Екипа Кевина Мекхејла одиграла је атомску прву четвртину и практично већ тада наговестила тријумф, пошто је после 12 минута имала 23 поена предности. Гости су успели да се врате на -10 пре одласка на одмор, али су домаћи успели да исконтролишу резултат и заслужено славе.

"Џејмс је имао феноменалну утакмицу", био је коментар Мекхејла.

Један од најбољих играча лиге имао је сјајно шутерско вече, а само један скок недостајао му је за дабл-дабл учинак. Уписао је 45 поена (6/11 за два, 7/11 за три, 12/13 бацања), девет ухваћених лопти и пет асистенција, уз две украдене и три изгубљене лопте. Пратио га је Џош Смит са 20 кошева (3/4 за два, 3/4 за три), шест скокова и пет асистенција, али и шест 'продатих' лопти. Тревор Ариза додао је 17 поена (2/3 за два, 3/7 за три) и пет скокова, а Двајт Хауард 14 (6/10) и 12 скокова, исто колико и резервиста Теренс Џоунс (5/9 за два, 1/2 за три). Двоцифрен је био још Џејсон Тери са 10 кошева (2/3 за два, 2/6 за три), шест скокова и четири успешна додавања.

"Увек желим да испразним своју фустрацију на противнику и његовом кошу, наравно, на добар начин. Да будем агресиван, да узимам што више шутева, идем на улазе... Не дозвољавајући да ишта буде исфорсирано или да ми се утакмица 'обије' о главу", рекао је Харден.

Иако су због застрашујућег пада свог најбољег играча момци Стива Кера били у великом хендикепу, јер Стефан Кари није био на терену пуних 12 минута, стиче се утисак да се не би ништа значајније не би променило, пошто је Хјустон био тај који је далеко више желео победу. Ипак, екипа из Калифорније имаће прилику да пред својим навијачима стигне до четврте победе и првог пласмана у велико финале после тачно четири деценије.

"У питању су минорне ствари, погото када се погледа како је тај мој пад изгледао. Али, сада морам добро да се одморим и будем спреман за наставак. Од пада, па до овог разоговора с вама, ништа се није погоршала, тако да би требало да будем добро", рекао је Кари, који је прошао само са контузијом главе, иако су у први мах сумњало на потрес мозга.

Услед одсуства Карија, улогу првог кошгетера преузео је Клеј Томпсон – пошто је окончао меч са 24 поена (3/8 за два, 6/13 за три), три скока и две асистенције, док је сјајни плеј убацио само 'пола' коша мање (1/5 за два, 6/13 за три) и забележио четири успешна додавања и једну асистенцију. Одличан је био и Дејмонд Грин са 21 поеном (7/9 за два, 2/5 за три) и невероватних 15 ухваћених лопти, Харисон Барнс додао је 14, Андре Игудала 13, а Леандро Барбоса 13 кошева.

"Само сам видео како се преврнуо преко Аризе, а тако нешто је увек страшно видети", рекао је Кер, док је Ариза истакао да није имао никакву намеру да повреди Карија, пошто је желео да се финтом ослободи чувара и поентира.

Коментари / 0

Оставите коментар