РГ: Чилић рутински, Ферер до 300. побједе на шљаци!

Хрватски тенисер Марин Чилић без већих проблема се пласирао у друго коло Ролан Гароса, победом над Холанђанином Робином Хасеом. Шпански тенисер Давид Ферер остварио је 300. победу у каријери на шљаци пошто је у првом колу Ролан Гароса победио Словака Лукаша Лацка.

Тенис 26.05.2015 | 15:00
РГ: Чилић рутински, Ферер до 300. побједе на шљаци!

Чилић је до тријумфа над Хасеом дошао са 6:2, 6:4, 6:2, после једног сата и 37 минута игре.

У наредном колу, Чилића очекује сусрет са победником сусрета између Аустралијанца Џејмса Дакворта и Андреа Арнаболдија из Италије.

Чилић, који је због повреде пропустио Аустралијан Опен, одиграо је веома солидан меч на старту другог Грен слема сезоне. Хасе практично није имао прилику ни да му припрети, а то потврђује и чињеница да је имао само једну брејк лопту током целог меча.

Освајач УС Опена јесте лошије сервирао, имао је 64 одсто убаченог првог сервиса у односу на 69 одсто Хасеа, али је на њему ривалу препустио само четири поена. Уписао је чак 48 винера, 31 ише од холандског тенисера, а иако је имао већи број неизнуђених грешака, то је успео да надокнади. Направио је пет брејкова и рутински дошао до тријумфа на старту такмичења у Паризу.

Ферер је против Лацка рутински славио са 6:1, 6:3, 6:1, после једног сата и 22 минута игре.

Ветеран ће се у другом колу састати са победником сусрета између Данијела Химено-Травера из Шпаније и Португалца Жоаа Соузе.

Искусни шпански тенисер је у великом стилу започео такмичење на другом Грен слему сезоне, а Лацко му ниједног тренутка није био претња.

Ферер је имао потешкоћа са сервисом, убацио је само 61 одсто првог сервиса, а чак је имао и пет двоструких сервис грешака. Ипак, Словаку је препустио девет поена на првом сервису, а све је надокнадио винерима. Имао је 32 наспрам само 15 Лацка, који је уписао и 43 неизнуђене грешке, 18 више од искуснијег ривала.

Током целог меча, Лацко је направио само један брејк, док му је Ферер седам пута одузео сервис и тако заслужено остварио 300. победу на шљаци.

Коментари / 0

Оставите коментар