Анализа: Да ли ће ово бити стартних 11 Реала сљедеће сезоне?!

Реал Мадрид је ове сезоне остао без иједног трофеја. Јасно је да ће доћи до "реконструкције", почевши од тренера. Тим би могао да изгледа овако. Ако остане Бејл... Де Хеа одбио недељну плату у Јунајтеду од 250.000 евра!

Фудбал 25.05.2015 | 23:40
Анализа: Да ли ће ово бити стартних 11 Реала сљедеће сезоне?!

Иако је Кристијано Роналдо дао подршку Карлу Анћелотију да настави тренерски посао у Реал Мадриду, сва је прилика и све је извесније дасе растанак ближи.

Уосталом, то се може разумети и из данашње изјаве Анћелотија који је рекао да ће отићи на операцију вратних пршљенова у Канаду.

"Рекао сам већ, паузираћу годину дана, а за то имам добар разлог. Имам проблема са вратним пршљеновима и ако операцију будем одлагаоовај проблем би могао да се прошири на друге делове тела", изјавио је Италијан.

О томе ко би могао да наследи Анћелотија (ако Реал заиста буде одлучио да се растане од њега) трају шпекулације. Јирген Клоп и Рафаел Бенитез се најчешће помињу.

Упоредо са тим, прича се и о кадровским променама унутар тима. Тачније, у последњој линији.

Давид де Хеа је, према информацијама са британског Острва, одбио нови уговор и недељну плату у Манчестер јунајтеду од 250.000 евра. Изгледа да њега вуче носталгија према родној Шпанији, а медији га већ виде међу стативама Реал Мадрида, односно на месту Икера Касиљаса, који је често на удару навијача (из само њима знаних разлога). Касиљас, истина, не брани као претходних сезона, али далеко од тога да је најслабија карика у Реалу.

На десном беку будућег Реала биће Бразилац Данило. Још током априла Реал Мадрид је постугао договор са Портом око трансфера Данила за 31,5 милион евра. Овај 23-годишњак био је повезиван и са Барселоном и Манчестер јунајтедом. Данило се види као прва опција, мада је Дани Карвахала сасвим добро обавио свој посао ове сезоне.

На месту штопера играће 29-годишњи Серхио Рамос и 22-годишњи Рафаел Варан. Рамоса су медији често "исељавали" из Реала, али је свих ових година, уз Касиљаса, био његов заштитник знак. Тешко да ће се било који тренер њега одрећи. Што се тиче Варана, иако млад, стиче неопходно искуство и чини се да ће Пепе све чешће гледати Реал са клупе (или у неком другом дресу).
На месту левог бека неприкосновен је Марсело. Можда и најбољи или најконстантнији играч Реала ове сезоне.

Дакле, двојица Бразилаца на месту бекова (или дефанзивних спољних), у штоперској линији Шпанац и Француз.

Везни ред и напад остаће исти, судећи по ономе што се прича и пише у медијима који добро познају ситуацију у Реалу.

На месту задњег везног је Немац Тони Крос, који се ове сезоне, чини се, потпуно адаптирао на игру Реала. Његови квалитети су изузетно цењени и на њега се апсолутно рачуна.

Одсуство Луке Модрића се и те како осетило у Реалу. Можда му је управо недостајао тај "зачин" за освајање неког трофеја. Зато у Реалу желе да Модрић буде градитељ игре у наредним сезонама.

Џејмс Родригез је неприкосновен на месту офанзивног везног и како је његова дебитантска сезона одмицала показивао је да у његовим ногама има "штофа" за оно што Реалу треба. Дао је 12 голова и имао 33 асистенције током сезоне... Од овог 23-годишњака се тек очекује да експлодира.

Десно крило Герет Бејл. Око ове позиције има највише недоумица. Није испунио ни делић онога што се од њега очекује, поготово на крају сезоне. Флорентино Перез, међутим, има потпуно поверење у 25-годишњег Велшанина, рекавши да за њега треба имати стрпљење и да га види као будућу замену за Роналда. Али, пре свега треба имати на уму ово: Реал га је платио 100 милиона евра, а сада сигурно не би могао да га прода за исте паре. Штавише, у Реалу би требало да буду срећни ако би добили половину тог новца. Можда и тако треба читати ову изјаву председника Реала.

Лево крило/шпиц - Кристијано Роналдо. Овде и не треба ништа да се пише, зар не?

Нападач - Карим Бензема. Одлични Француз који и погађа и асистира. Иако се за њега пише да га желе клубови из Премијер лиге, Реал га сигурно неће пустити.

Коментари / 0

Оставите коментар