Анализа и анкета: Ко ће испасти из ПЛ БиХ?!

Уочи посљедњег кола Премијер лиге Босне и Херцеговине, чак пет екипа страхује од селидбе у нижи ранг такмичења. То су: Славија, Дрина, Витез, Младост и Звијезда Градачац. Гласајте: Кога нећемо гледати наредне сезоне у бх. елити?

Фудбал 25.05.2015 | 23:20
Анализа и анкета: Ко ће испасти из ПЛ БиХ?!

Сезона у Премијер лиги Босне и Херцеговине улази у саму завршницу, а до краја је остало да се одигра само посљедње, 30. коло, предстојећег викенда.

У борби за шампионску титулу остала су само два тима: Сарајево и Жељезничар, док је битка за опстанак у премијерлигашком друштву знатно занимљивија. Чак пет екипа до посљедњих минута сезоне стрепиће за своју судбину у бх. елити.

СЛАВИЈА 27, ДРИНА 26, ВИТЕЗ 26, МЛАДОСТ 25, ЗВИЈЕЗДА ГРАДАЧАЦ 24.

То је списак екипа које уочи посљедњих 90 минута сезоне нису успјеле да обезбиједе опстанак, а комбинација је заиста много.

Само "фењераш" из Градачца не одлучује сам о својој судбини, док преостале четири екипе, уколико тријумфују на затварању сезоне, обрадоваће своје навијаче, па ћемо их и наредне сезоне гледати у друштву најбољих.

Занимљиво је да ће се у посљедњем колу на стадионима у Зворнику и Угљевику, у директним окршајима, борити екипе које се надају опстанку.

ПАРОВИ 30. КОЛА:
Дрина - Славија
Травник - Витез
Младост - Звијезда Градачац

Кренимо редом.

Гледајући табелу, у најбољој ситуацији је Славија са 27 бодова. Ипак, "соколовима" је у посљедњем колу, у којем гостују директном конкуренту у борби за опстанак Дрини, потребан бар бод из овог меча. Уколико с друге стране тријумфују Зворничани, обезбиједиће опстанак, а тим из Источног Сарајева вјероватно послати у Прву лигу Републике Српске.

Дакле, скоро извјесно је да ће поражени из меча Дрина - Славија морати у нижи ранг такмичења.

Кажемо вјероватно, јер за очекивати је да Витез тријумфује у комшилуку против незаинтересованог Травника, који је због бољег међусобног скора против Младости (1:0, 1:2) коло прије краја сачувао статус премијерлигаша.

И тим из Велике Обарске држи све у својим рукама. Уколико тријумфује против Звијезде Градачац, сигурно ће обезбиједити опстанак, а Градачачане послати у нижи ранг - Прву лигу Федерације БиХ. У случају побједе, Семберци ће на свом конту имати 28 бодова, сигурно бар један више од Славије или Дрине.

У најтежој ситуацији је тим са "Бања Илиџе". И уколико тријумфују у гостима против Младости, фудбалери Звијезде Градачац нису сигурни у опстанак. Црвено-бијелима је, осим побједе у Угљевику, потребан и кикс Витеза или Дрине, док би у случају истог броја бодова као Славија, тим из Источног Сарајева остао у лиги јер је ове сезоне оба пута тријумфовао против Градачачана (3:1, 2:1).

Шта Ви мислите?

Кога нећемо гледати наредне сезоне у бх. елити?

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нема везе

25.05.2015 21:47

Ко буде имао паре тај пролази

ОДГОВОРИТЕ