Лајовић о Стену: Више зависи од њега, него од мене!

Душан Лајовић лако је прошао прво коло на Ролан Гаросу, а већ у другом чека га Стан Вавринка.

Тенис 25.05.2015 | 15:40
Лајовић о Стену: Више зависи од њега, него од мене!

“Он може да одигра врло добро, зависи и од њега какав ће меч бити. Желим да одиграм још један добар меч, а он ако одигра боље од тога, онда наравно свака част. Последњих неколико месеци није направио неке посебне резултате, али има Грен слем титулу, то довољно говори. Зависи какав ће му бити дан, али уколико буде играо најбоље, биће врло тешко савладати га“.

Лајовић је на старту турнира савладао Максима Гонсалеса са 6:3, 6:3, 6:1, што је његов најубедљивији старт на Грен слем такмичењима.

“У првом гему сам био у проблему, али сам се после опустио и играо сам добро цео меч. Мислим да сам и сервирао константно, нисам му да прилику ниједног тренутка да има шансу да освоји сет, веома сам задовољан игром, тешко да је могло боље. Играли смо једном у Новом Саду, додуше на тврдој подлози, али знам која је тактика потребна“.

Прошле сезоне Лајовић је у осмини финала играо са Рафаелом Надалом на стадиону “Филип Шатрије“ и то ће му бити од користи у мечу са Вавринком.

“Постоји разлика између Шатријеа и Ленглена – Ленглен је мало мањи и чини ми се да је бржи и волео бих ту да играмо, мада зависи од организатора. Добро је што сам одиграо тај меч са Надалом прошле године, значиће ми. Знам како је – Шатрије је највећи терен, у смислу да назад има највише простора, доста је другачији него остали. Визуелно је теже, некад се изгуби осећај колико си назад у ствари отишао“.

Душан брани четврто коло од прошле године, али не оптерећује се тиме.

“Не размишљам о томе, већ само о следећем мечу. Играо сам последњих неколико недеља добро, узео сам поене, тако да ми то није притисак. Одговара ки овај Грен слем, шљака ми је омиљена подлога“.

Коментари / 0

Оставите коментар