Закони прекршени - одговорности нема!

Милиони су потрошени. Закони су прекршени. Одговорних нема. Негативни ревизорски извјештаји се прослијеђују Тужилаштву али до сада није подигнута ниједна оптужница. На адресу Окружног тужилаштва Бањалука у протеклих шест година стигло је 17 негативних извјештаја.

Република Српска 24.05.2015 | 19:40
Закони прекршени - одговорности нема!

У неким случајевима истрга је обустављена. Главни ревизор каже да нема званична сазњања. Сматра да се посао његове Службе завшава по објављивању извјештаја.

Зато је званичну потврду добила БН ТВ. Од 17 негативних ревизорских извјештаја, тужилац је донио одлуку да се у четири случаја обустави истрага. У Тужилаштву се правдају тиме да главни ревизор не сарађује довољно тамо гдје има елеманата за кривично дјело.

Очито је да на релацији Главна служба за ревизију – Тужилаштво РС много тога не штима. Због тога су се раније за истим столом нашли први људи ових институција – али помака нема.

Ревизорски извјештаји се смјењују, иста прича се годинама понавља. Посланици који о извјештајима расправљају у Народној скупштини поручују да би Тужилаштво умјесто анализирања књиговођствених грешака, морало да процесуира одговорне.

Скупштински одбор за ревизију тражиће од Тужилаштва детаљну анализу о томе ста су тужиоци до сада конкретно урадили. Тешко да ће то промјенити било шта, посебно ако се у обзир узме чињеница да за шест година од када се извјештаји проседјују тужилаштву – нико никад није одговарао.

БН ТВ

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

24.05.2015 15:47

Ревизори криви? Тузиоци који сте ви преваранти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан Милошевић

24.05.2015 16:29

Бољу шалу дуго нисам чуо. Чуј, ревизори криви. Па зна се шта следује ако неко неће да сарађује. Не бацајте народу прашину у очи. Све је то провидно, али нећете ни ви дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.05.2015 17:08

Још један ваљан доказ зашто се СНСД, под изговором да се ради о преносу надлечности, противи доношењу Измјена и допуна Кривичног закона БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

24.05.2015 18:08

Ко је укро агрегат из опстине Невесиње?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.05.2015 18:19

Е другови моји па ви до данас нисте схватили да РС Бајина играчка и да он с њом ради шта хоће и нико му ништа не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

24.05.2015 19:02

Главни тузилац је дао јасан одговор прије годину дана да не постоји политицка воља за санкционисање криминала и корупције.Будуци да су оптузени за криминал у управи за индиректно опорезивање врацени на посао оцито је да и код ових нових на нивоу БиХ не постоји политицка воља за борбу против корупције.Господо политицари, васи послусници у судству и тузиластву призивате партизане у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

24.05.2015 19:20

Доведите људе који зеле и смију да раде свој посао .... поцните пунити затворе правим криминалцима који су довели овај народ и дрзаву на просјацки стап!!!! ДОСТА ЈЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗ ДУБИЦА

24.05.2015 19:53

МАЛО ПРОЦЕСЉАЈТЕ КО СУ ВЛАСНИЦИ МИКРО КРЕДИТА. ЗНА СЕ ДА СУ ПОКРАДЕНЕ ПАРЕ ОД НАРОДА НЕ МОЗЕ СЕ ВЈЕРОВАТИ КОЛКО ТИ ТРЕБА ПАРА ТОЛИКО ДОБИЈЕС ОДАКЛЕ ИМ ТОЛИКЕ ПАРЕ И ЦИЈЕ СУ ТО ПАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

24.05.2015 20:55

Да постоји одговорност било које врсте ове се не би ни десило!!! Кад тад цете одговарати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

тужилац

25.05.2015 04:16

У Републичкој геодетској управи је много криминала (геодетско-правна замаљска мафија), коју су учинили Глигорићевци, а сада су само наставили исти кадровици само се сада зову Ко(м)љеновићевци. Тужилаштво је и поред документованих пријава и понуђених свједока све одбило (нпр. спец.тужилац Ћелић Слободан)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

трала-лааа

25.05.2015 06:27

У свим институцијама има цензура,то смијес/то не цацкај. Полиција смије,то сви знамо,око дроге,нелегалног орузја. И за убиства прогласе привремено луд на 6 мјесеци.Лудница од дрзаве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар неимар

25.05.2015 07:09

Ревизорски извјештаји могу бити изванредан извор сазнања, индиција, информација и података, али само за оне који желе и могу да раде на откривању и процесуирању привредног и тежих облика финансијког криминала, са нагласком на корупцију и пљачку. Али шта да се ради кад за Републичко тужилаштво недостаје политичка воља, Окружно нема новца за вјештаке и вјештачења, Специјално није увијек надлежно, а у МУП је у одјелима који су се тиме некад бавили, изникла трава, папрат и коров, све урасло и зарасло..

ОДГОВОРИТЕ