РГ: Даље иду Стен, Федекс, Макарова, испао Карловић!

Други тенисер света Роџер Федерер у сигурном стилу је започео такмичење на Ролан Гаросу, елиминисавши Колумбијца Алехандра Фаљу. Швајцарски тенисер Станислас Вавринка без проблема се пласирао у друго коло Ролан Гароса, тријумфом над Марселом Илханом из Турске. Хрватски тенисер Иво Карловић први је носилац који је завршио учешће на Ролан Гаросу, а бољи од њега већ у првом колу био је Кипранин Маркос Багдатис. Хрватица Мирјана Лучић-Барони после велике борбе са Лорен Дејвис из Сједињених Држава у три сета пласирала се у друго коло Ролан Гароса.

Тенис 24.05.2015 | 17:20
РГ: Даље иду Стен, Федекс, Макарова, испао Карловић!

Федерер је на старту у Паризу против Фаље славио са 6;3, 6:3, 6:4, после једно сата и 49 минута игре.

Швајцарца у другом колу очекује сусрет са бољим из дуела Шпанца Марсела Гранољерса и Матијаса Бахингера из Немачке.

У првом дуелу на паријској шљаци, Федерер је одиграо тачно онако како је требало да би рутински славио. Поприлично добро је сервирао, изгубио је мали број поена на свом сервису, али је имао 26 неизнуђених грешака, исто као и Колумбијац.

Швајцарски тенисер је имао чак 16 брејк прилика, али је искористио укупно четири, по једну у прваа два сета и две у трећем. Тачно толико му је било потребно да оствари тријумф, а Фаљу је онемогућио у две прилике да му одузме сервис.

Како је изгледала Федерерова игра можда најбоље говори податак да је имао 43 винера, а ниједну двоструку сервис грешку. Освојио је 14 поена када је излазио на мрежу, а Фаља је само на том пољу био бољи, пошто је уписао три више.

Вавринка је против Илхана славио са 6:3, 6:2, 6:3, после једног сата и 36 минута игре и у наредном колу га чека бољег из дуела српског тенисера Душана Лајовића и Максима Гонсалеса из Аргентине.

Осми носилац на другом Грен слему сезоне одиграо је сигуран меч на старту у Паризу. Имао је појединих проблема са првим сервисом и сервисом генерално, али Илхан то није успео да искористи.

Тек 58 одсто првог сервиса му је ушло, али је свом ривалу препустио 11 поена на њему. Све то је надокнадио у винерима, имао је 42, наспрам 23, а имао је и одличан тајминг брејкова. С друге стране, турски тенисер је имао шест прилика да му одузме сервис, али је Швајцарац све спасао.

Багдатис је на старту славио против 25. носиоца са 7:6, 6:4, 6:4 и сада га чека дуел са Дамиром Џумхуром из Босне и Херцеговине, којем је Михаил Јужни предао меч.

Немачки тенисер Филип Колшрајбер у доминантном стилу је започео такмичење на другом Грен слему сезоне.

Колшрајбер је на старту такмичења у Паризу победио Јапанца Гоа Соеду са 6:1, 6:0, 6:2, после једног сата и 26 минута игре.

Одмах после Немца, даље је прошао и Шпанац Роберто Баутиста-Агут, који је постављен за 19. носиоца. Баутиста-Агут је славио против Флоријана Мајера из Немачке са 6:3, 6:1, 6:3.

Баутиста у наредном колу чека Чеха Лукаша Росола, док ће Колшрајберов ривал бити један од Шпанаца – Алберто Рамос-Винолас или Пабло Андухар.

Лучић-Барони је до тријумфа дошла са 6:3, 3:6, 6:3 и обезбедила сусрет са трећом тенисерком света Симоном Халеп.

Прошлогодишња финалисткиња другог Грен слема сезоне је на старту славила против Рускиње Јевгеније Родине са 7:5, 6:4.

У друго коло се прва пласирала Бразилка Телијана Переира, која је победила домаћу тенисерку Фиону Феро са 6:3, 6:2. Њу сада чека дуел са Рускињом Јекатерином Макаровом, која је била боља од америчке тенисерке Луисе Чирико са 6:4, 6:2.

Даље је прошла и Италијанка Камила Ђорђи, која је била боља од немачке тенисерке Татјане Марије са 7:5, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар