РГ: Јовановски прошла у 2. коло!

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло Ролан Гароса.

Тенис 24.05.2015 | 17:00
РГ: Јовановски прошла у 2. коло!

Она је била боља од Лесије Цуренко после преокрета са 1:6, 6:1, 6:0.

Српска тенисерка ће у наредној рунди играти са бољом из дуела Векић – Гарсија.

Јовановски је веома лоше почела меч изгубивши први сет са 6:1. У наставку је успела да ухвати ритам, у наредна два сета изгубила је само један гем и стигла до тријумфа.

Ток меча:

Бојани и Цуренко је ово био други међусобни сусрет, а и први је добила српска тенисерка. Одиграле су га 2012. године у Бакуу, када је било 6:3, 2:6, 6:3 за Јовановски.

Бојана је на старту првог гема пропустила једну брејк лопту после 0:40, противница је имала, још пар прилика да поведе, али српска тенисерка успева да преломи и одузме јој сервис. Цуренко узвраћа и без већих проблема одмах враћа брејк који затим и потврђује за 2:1. Цуренко је наставила у истом ритму, продужила је низ гемова и повела са 4:1. Јовановски никако није могла да ухвати форму, а Цуренко то користи. Сервирала је за први сет који и осваја искористивши другу прилику - 6:1.

После шест узастопних изгубљених гемова, Бојана коначно прекида лош низ за вођство у другом сету. Међутим, већ у наредном гему се враћа на старо и губи га без освојеног поена. Срећом по њу, то је трајало кратко, па сад она узвраћа сервис-гемом без изгубљеног поена за 2:1. Уследила је серија српске тенисерке, која се на тај начин реванширала противници и зједначила у сетовима - 6:1.

Сада је Бојана преузела контролу на мечу, па је већ после 10 минута трећег, одлучујег сета, водила са 3:0. Цуренко је први пут у трећем сету запретила у четвртом гему, када је стигла до брејк лопте после 0:40, али Бојана успева да настави низ који није прекидала све до краја и стигла је до победе - 6:0.

Коментари / 0

Оставите коментар