Видео - СП: ''Орлићи'' одлични у генералци против САД-а!

Фудбалска репрезентација Србије до 20 година победила је селекцију САД са 1:0 у последњој провери пред почетак Светског првенства на Новом Зеланду.

Фудбал 24.05.2015 | 13:40
Видео - СП: ''Орлићи'' одлични у генералци против САД-а!

Стрелац јединог гола био је штопер Тотенхема Милош Вељковић у 65. минуту, после асистенције Андрије Живковића. Изабраници селектора Вељка Пауновића могли су убедљивије да тријумфују, пошто су пропустили неколико одличних прилика преко Милошевића, Максимовића, Гаћиновића и Живковића, док су Американци успели само једном да запрете српском голу.

"Провера је у потпуности успела, баш нам је требао овакав ривал - тврд, квалитетан и борбен. Показали смо висок ниво против Американаца, добру форму и за труд смо наградени победом против једне нације која из године у годину озбиљно напредује. Од овог тренутка смо у потпуности фокусирани на почетак шампионата и не смемо да дозволимо да нас добре игре опију. Тражим пуну концентрацију, максималну фокусираност јер тек нас чека велики посао", рекао је Пауновић.

Упркос умору од далеког пута, шансу су добили и Андрија Живковић, Станиша Мандић и Иван Шапоњић.

"Дао сам им одређени минутажу, како је и било планирано, али дефинитивно им треба још времена да се адаптирају на ову драстичну промену климатске зоне. На срећу, имамо сасвим довољно дана до прве утакмице, па ће све бити у реду", рекао је Пауновић.

Скоро у исто време, Уругвај је игра опротив Украјине и победио са 2:1. Тај меч пратио је Пауновићев асистент Марко Митровић.

"Пренео ми је Митровић своје утиске, верујем да ћемо ускоро имати и видео снимак, али ништа ново нисам сазнао о њима што већ не знам. Ми пратимо Уругвајце већ дуже време, врло озбиљно се припремамо за утакмицу, не верујем да могу нас изненаде", самоуверен је Пауновић.

Србија се налази у Д групи првенства света са репрезентацијама Уругваја, Малија и Мексика, а први меч на турниру играће 31. маја против "Уруса" од 16 сати по локалном времену.

Србија - САД 1:0 (0:0)
(Вељковић 65)

Стадион: Окланд, "Труст Арена". Гледалаца: Играно без присуства публике. Судија: Кори Мајлс (Нови Зеланд).

Жути картони: Грујић, Милошевић (Србија), Тал, Пери-Акоста (САД).

Србија: В.Милинковић - Савић (од 46. Манојловић) - Гајић (од 46. Грујић), Јовановић (од 75. Јанковић), Вељковић, Бабић (од 75. Панков), Милошевић (од 46. Антонов) - Здјелар, Максимовић (од 60. Живковић, С.Милинковић-Савић (од 60. Стевановић) - Гаћиновић (од 60. Мандић), С.Илић (од 46. Шапоњић).

САД: Стефен - Ален, Тал, Зелалем, Хиндман - Канусе, Сонора, Пери-Акоста, Картер-Викерс - Рубин, Џејмисон.

Играли су још: Пејн, Рекуехо, Палмер-Браун, Олсен, Миазга, Мур, Делгадо.

Коментари / 0

Оставите коментар