РГ: Халеп се мучила, Колшрајбер лагано...

Бразилска тенисерка Телијана Переира прва се пласирала у друго коло Ролан Гароса, победом над домаћом играчицом Фионом Феро. Трећа тенисерка света Симона Халеп прошла је у другу рунду Ролан Гароса, победом над Рускињом Јевгенијом Родином у два сета. Немачки тенисер Филип Колшрајбер у доминантном стилу је започео такмичење на Ролан Гаросу, другом Грен слему сезоне.

Тенис 24.05.2015 | 13:20
РГ: Халеп се мучила, Колшрајбер лагано...

Халепова, прошлогодишња финалисткиња на другом Грен слему сезоне, тријумф је остварила са 7:5, 6:4, после једног сата и 15 минута.

У другом колу, Халепову очекује сусрет са победницом дуела између Хрватице Мирјане Лучић-Барони и Лорен Дејвис из Сједињених Држава.

Румунска тенисерка се много мучила на старту такмичења у Паризу. Иако је од почетка сусрета била та која је имала предност, Родина је успевала да се врати. Халепова је после 1:1 направила два брејка за 4:1, да би јој Родина одмах вратила један, а други баш када је сервирала за сет. Међутим, Румунка је све дилеме разрешила у наредна два гема, које је сигурно добила.

И у наставку је Родина пружила велики отпор трећој тенисерки света, а велика борба вођена је до 3:3. Тада су уследила три брејка, да би Халепова у десетом гему искористила прву меч лопту и заслужено славила.

Колшрајбер је на старту такмичења у Паризу победио Јапанца Гоа Соеду са 6:1, 6:0, 6:2, после једног сата и 26 минута игре.

Одмах после Немца, даље је прошао и Шпанац Роберто Баутиста-Агут, који је постављен за 19. носиоца. Баутиста-Агут је славио против Флоријана Мајера из Немачке са 6:3, 6:1, 6:3.

Баутиста у наредном колу извесно чека Чеха Лукаша Росола, док ће Колшрајберов ривал бити један од Шпанаца – Алберто Рамос-Винолас или Пабло Андухар.

Переира је до тријумфа над Францускињом, која је добила специјалну позивницу организатора, дошла са 6:3, 6:2, после једног сата и пет минута игре.

У наредном колу, Переиру очекује сусрет са бољом из дуела Рускиње Јекатерине Макарове и Луисе Чирико из Сједињених Држава.

Мало позната Бразилка је одиграла веома добар меч на старту другог Грен слема сезоне и лако стигла до прилике за тријумф. Фероова јој је чак узвратила брејк баш када је сервирала за меч, али Переира јој није дозволила да се врати у меч и већ у седмом гему другог сета га је решила у своју корист.

Коментари / 0

Оставите коментар