Видео - НБА плеј-оф: Кавси опет добили Хоксе у гостима за 2:0!

Најдоминантнији играч данашњице преузео улогу плејмејкера и водио Кливленд ка још једној победи у Џорџији.

Кошарка 23.05.2015 | 14:20
Видео - НБА плеј-оф: Кавси опет добили Хоксе у гостима за 2:0!

Према до сада виђеном - Кавси ће се тешко овог пролећа вратити у Атланту.

И у другој утакмици финалне серије, Кливленд је протекле ноћи победио у Филипс арени. Практично рутински - 94:82.

Демар Керол, први чувар Леброна Џејмса, стисао је зубе и заиграо, упркос повреди колена. Хтео је да на тај начин мотивише цео тим. Међутим...

"Сматрам да сам довољно елоквентан, али понестаје ми суперлатива да опишем шта Леброн ради на терену", рекао је после утакмице тренер Кливленда, харизматични Дејвид Блат.

Како га је "Краљ" поново импресионирао?

У одсуству повређеног Кајрија Ирвинга, Џејмс (30 год, 203 цм, 113 кг) преузимао је улогу плејмејкера, завршивши утакмицу са 11 асистенција. Првих ДЕВЕТ асистенција његови саиграчи користили су да погоде тројке. Примера ради, Иман Шамперт (16 п) и Метју Делаведова (11 п) убацили су по две након Џејмсових додавања.

Наравно, био је и шутерски расположен (10/22 из игре). Заправо, почео је да асистира тек када је сакупио својих 15 поена, немилосрдно нападајући неспремног Керола. Ровити крилни играч Атланте храбро је "пао", али није имао начин да заустави четвороструког МВП-а лиге.

У првом полувремену, Џејмс је убацио 17 поена. У другом је додао још 13 и стао надомак "трипл-дабл" учинка, за који му је недостајао само један скок.

Када је феноменални лидер Кливленда тако расположен, практично не постоје играч и одбрана који би могли да зауставе и њега и његов тим. Стога је победа Кавса била увелико потврђена и пре финиша. У једном тренутку износила је и 20 поена.

По четвртинама, резултат је био: 21:26, 28:28, 17:30, 16:10.

"Колико помаже то што имам Леброна у екипи? Да ли, уопште, морам да одговарам на то питање?", насмејао се Блат на конференцији.

Серија се сада сели у Кливленд, где ће наредни меч бити одигран у недељу увече. Да би била конкурентнија фавориту, Атланта ће морати много боље од онога што је приказала у другој утакмици, у којој су њени најмање лоши играчи били Денис Шредер (13 п), Хорфорд, Тиг и Корвер (сви по 12).

Бивши играч Црвене звезде Перо Антић играо је 13 минута за поражени тим и постигао само поен, уз пет скокова.

Леброн је у првој утакмици постигао 31 поен. Ове сезоне, "напада" своју трећу титулу, прву у историји Кливленда.

Коментари / 0

Оставите коментар