Шеици љекарима нуде плату од 3.300 евра

Клинике из Абу Дабија, највећег емирата у Уједињеним Арапским Емиратима, дале су се у потрагу за медицинским сестрама, његоватељима и акушеркама у РС, а да би их привољеле на далеки пут, понудиле су плату од 3.300 евра, бесплатан стан и авионску карту те визу за њихове породице.

Република Српска 23.05.2015 | 11:55
Шеици љекарима нуде плату од 3.300 евра

Процедура за добијање посла у Абу Дабију је прилично једноставна. Осим дипломе, један од кључних услова за кандидате је да знају енглески језик. Уз пријаве и биографију на енглеском језику сви који аплицирају треба да доставе копије диплома.

Директор агенције за посредовање при запошљавању “Алумна” из Бањалуке Сенад Татарић каже да здравствене установе из далеке арапске земље већ дуго нуде посао медицинским радницима са нашег подручја.

- Већ имамо огроман број заинтересованих, који зову и распитују се за послове у Абу Дабију. Међу кандидатима је и један доктор наука - казао је Татарић, истакавши да за сада тамошњим клиникама треба 12 медицинских радника.

Татарић је рекао да ће менаџери клиника са свим кандидатима који уђу у ужи избор путем “скајпа” обавити разговоре.

- Касније ће допутовати овдје како би са онима који прођу даље додатно разговарали и закључили уговоре о раду - казао је Татарић.

Уговори о раду биће, како истиче, најмање на двије године, а радници који оду у Емирате имаће могућност да напредују и да на дужи период задрже радно мјесто.

- Годишње ће у Абу Дабију имати око десет дана додатног усавршавања, које ће им помоћи у напредовању у каријери - додао је Татарић.

У посљедњих неколико година за послом у иностранству из РС и БиХ отишло је неколико стотина медицинских радника, а највише их је радне књижице добило у Њемачкој, гдје раде као његоватељи.

Предсједник Удружења медицинских сестара, техничара и бабица РС Биљана Панџић каже да се велики број медицинских радника одлучује да прихвати рад у иностранству водећи се првенствено већим платама и бољим условима рада.

- Медицинске сестре у РС имају плате од 400 евра и сасвим је логично да ће радо прихватити исти посао који је плаћен 3.300 евра, па макар и у далеком Абу Дабију - истакла је Панџићева и додала да се може очекивати да ће у идућем периоду бити све више медицинских радника који одлазе из Српске.

Услови које кандидати морају да испуњавају
- медицинске сестре лиценциране - висока стручна спрема

- медицинске сестре техничари и његоватељи - средња стручна спрема

- бабице акушерке - положен стручни испит

Извор: Глас Српске

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

23.05.2015 10:05

ЖАО МИ ЈЕ ОНОГ МИНИСТРА ЗДРАВЉА БОГДАНИЋА ШТО НЕ МОЖЕ КОНКУРИСАТИ,ЈЕР ОН ЈАДАН НЕ ЗНА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И ГОВОРИ САМО ЛОКАЛНИ ТЕСЛИЋКИ ЈЕЗИК, КОЈИ ЈЕ НАЖАЛОСТ НЕПОЗНАТ ОНИМА У АБУ ДАБИЈУ... ЖЕЉКА НЕЛИЦЕНЦИРАНА УЧИТЕЉИЦА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕ ОБЕЋАЛА ДА ЋЕ ГА НАУЧИТИ, АЛИ АКО БУДЕ ДОБАР МИНИСТАР ЗДРАВЉА, А СВИ ЗНАМО ДА ОН ТО НИЈЕ...АВАЈ БОГДАНИЋУ ОСТАЋЕШ ГЕНЕРАЛ БЕЗ ВОЈСКЕ... ОДОШЕ ТИ СВИ МЕДИЦИНАРИ ДОК ТИ ПИШЕШ ЛОШЕ ЗАКОНЕ КОЈИ НЕКОМ НЕ ТРЕБАЈУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гсрабеитер2

24.05.2015 13:24

Ти знас енглески? Ниси ни науцио њемацки како треба, а зивис тамо, срам те било. Овде прицас несто о страном језику а у Њемацкој те исмијавају због језика.

Name

Дрекавац

23.05.2015 10:31

3300 еврића би овде било право богатство. Елем, тамо је то као овде ових 400 еврића. Нека се "Глас Српске" мало распита колико дана се за 3300 може преживјети у Абу Дабију? Знам их неколико који су тамо некако преживјели годину дана, па се вратили. Треба чути њихове приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим ја

23.05.2015 10:37

Бас се сеик испрсио!!! Цитавих 3.300 евра, за козна које робијање. Ево саљи летеци цилим по љекаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

23.05.2015 10:55

Ти, засигурно радис за много вецу плату, па ти трицавих сестипо хиљада мало. Ми који радимо и од тога зивимо, ипак, само сањамао овакву "ситницу" од лове! Лези да не би "робијао"!

Name

Хехехе

23.05.2015 11:05

Па зар опет морамо "Турцима" на кољена, и од њих мољакати евриће, зар они "исламисти" нису наши православни "непријатељи". Тако нас бар уче у посљедњих двадесетак година или се можда стање поримијенило???

ОДГОВОРИТЕ
Name

који Турци

23.05.2015 15:01

То су Арапи из Дубајија нема то везе с Турском

Name

доктор

23.05.2015 12:31

Код нас толико добију у миту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

23.05.2015 13:54

Залосно је да људи морају трбухом за крухом , потегнути тако далеко. Јер , то мозе на нас образ. И сада је проблем у коју земљу јадни иду. Ми , смо јако некултуран народ , да не казем припрост. Еее мој народе од зла смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

23.05.2015 18:27

Баја је рекао нека се нико не пријављује, нашем народу не требају прљаве арапске паре остајте овдје на својој земљи, јест да немате посла и ако нисте у СНСД нећете га никада ни имати али ја Велики вођа вам кажем останите овдје јер туђе сунце не грије као наше. И наравно није све у парама ето ни мој син не ради па је овдје још ће се оженити

ОДГОВОРИТЕ