Милинковић одговара на оптужбе да игра без нападача!

Нека ми неко објасни шта је Грбић ако није шпиц! Ко каже да не смем да заменим Бабовића? „Побогу, Партизан увек игра на противничкој половини терена“, каже тренер црно-белих и додаје да је ствар укуса хоће ли се у завршници акција појавити с једним или двојицом класичних нападача.

Фудбал 23.05.2015 | 20:00
Милинковић одговара на оптужбе да игра без нападача!

Време за оправдања. А Зоран Милинковић је покушао да објасни необјашњиво, те се и даље држи става да је Петар Грбић - шпиц.

Иако је повремени црногорски репрезентативац крилни везиста који је, откако је доведен у Хумску, увек играо на средини терена, а тек доласком Милинковића померен у напад. С тим да тај експеримент ниједном до сад није дао резултат какав су црно-бели очекивали, па су оба „јака“ меча у пролећној сезони (148. вечити дерби и финале Купа) на Маракани завршили без датог гола.

Милинковић, ипак, не одустаје.
„Ако Грбић није шпиц, нека ми неко објасни шта је?! Људи, ви који га до сада нисте виђали на све три позиције у нападу, јавите се! Јавност има право на мишљење, ми смо видели утакмицу овако. И добро је отворили, сад...“, каже тренер Партизана у разговору за Спортски журнал, анализирајући пораз од Чукаричког (0:1) у коме је опет играо без класичног нападача „Побогу, Партизан увек игра на противничкој половини терена! Најважнији је број играча који се појављује у завршници акција, са једним или двојицом класичних нападача у поставци – ствар укуса“.

На тај начин пропуштена је шанса да Парни ваљак освоји дуплу круну.
„Пораз нам је много тешко пао. После титуле, желели смо и трофеј у купу. Нисмо, успели, нажалост... Тим који смо извели заслужио је шансу, изнео је првенство, сложићете се – одиграо добро против Црвене звезде. Примили смо гол после грубе грешке, дуге лопте, такве ствари се дешавају у фудбалу“.

Милинковићу се замера и на утиску да није успео да одржи тензију међу играчима, да их „затегне“, јер су од меча у Крушевцу, кад су математички потврдили освајање првенства, главама практично на одмору.

„Има од свега по мало. Категорички, не могу да кажем ни да јесу, ни да нису... Доста времена смо провели у карантину, анализирали... Против Новог Пазара смо, уосталом, одморили пола тима. Никад ништа лоше не бих рекао о играчима, заједно смо освојили титулу. Они су шампиони Србије! Поштујем све што смо урадили откад сам тренер Партизана“.

Међу критичарима провејама и мишљење да шеф струке Партизана даје неограничен кредит заменику капитена Стефану Бабовићу, који је од његовог доласка само једном напустио терен пре краја утакмице (против Спартака), па део навијача сматра да Милинковић не сме да га замени и кад игра испод својих могућности.
„Ко то каже? Изузетно поштујем Стефана, имали смо фантастичну сарадњу и раније. Луцидан, играч потеза. Да су прошле маказице Бабовић би био јунак“, подсећа за Журнал тренер црно-белих на шансу искусног везисте у надокнади времена финала Купа Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар