Нолету за рођус - Рафа; Рафи за рођус - Ноле!

Новак Ђоковић и Рафаел Надал требало би да се сударе 3. јуна у четвртфиналу Ролан Гароса, на дан када ће Надал напунити 29 година.

Тенис 24.05.2015 | 14:40
Нолету за рођус - Рафа; Рафи за рођус - Ноле!

У петак, 22. маја, на 28. рођендан Новака Ђоковића, жребом је одлучено (а, за то је постојало 25 одсто шанси да се догоди) да ће се у четвртфиналу Ролан Гароса први на свету састати са шестим носиоцем и деветоструким прваком Рафаелом Надалом.

Наравно, под условом да обојица пре тога прођу прво, друго, треће коло и осмину финала.

Испоставиће се да је мушко четвртфинале за горњу половину жреба заказано за 3. јун, а то је дан када ће Надал напунити 29 година!

Случајност или не, тек на Рафин рођендан могуће је ћемо гледати 44. окршај двојице сјајних тенисера у којем ће "Број 1" покушати да дође до 21. победе и, што је још важније, прве над Надалом на Ролан Гаросу после шест пораза од 2006. до 2014.

Од чега су два била у финалима, три у полуфиналима и једно у четвртфиналу, баш те 2006. када су се Надал и Ђоковић састали први пут, а наш ас предао после два сета.

Хоће ли се Надал радовати поклону који је добио или ће му пресести рођенданска журка, остаје да видимо. Шансе за то можда никада нису биле веће, јер ће Новак у потенцијални дуел са Рафом на "Филип Шатријеу" ући са пет победа у последњих шест мечева са великим ривалом.

Ђоковић је ове сезоне освојио први грен слем, Аустралијан Опен, затим сва четири Мастерса на којима је наступао, Индијан Велс, Мајами, Монте Карло и Рим, док Надал први пут у последњој деценији није освојио ниједан турнир на шљаци уочи Ролан Гароса.

Два на којима Ђоковић није играо, Мадрид и Барселону, освајали су Енди Мареј и Кеи Нишикори.

Коментари / 0

Оставите коментар