РГ: Аууу!!! Ноле - Рафа у 1/4-финалу!!!

Одржан је жреб за Ролан Гарос. Новак Ђоковић - Рафаел Надал већ у четвртфиналу!? Да, тако је "хтео" жреб за овогодишњи Ролан Гарос. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаће се са Јарком Ниеминеном из Финске у првом колу Ролан Гароса.

Тенис 22.05.2015 | 14:20
РГ: Аууу!!! Ноле - Рафа у 1/4-финалу!!!

У дану када слави 28. рођендан, жеља се није испунила Ђоковићу - у 11. покушају да освоји највећи турнир који му недостаје, мораће преко деветоструког шампиона већ у четвртфиналу!

Знало се и пре почетка жреба да ће Надал, као седми тенисер света, некоме бити "нагазна мина" и пре полуфинала, а пут га не би навео на првог носиоца Ђоковића, да се вече пре жреба шести на свету Милош Раонић није повукао због повреде.

Тако је Надал постао шести носилац и упао у Ђоковићеву четвртину жреба! Рафа води 23:20 против Нолета, али је наш ас и најбољи спортиста света у 2014. години, добио пет од последњих шест окршаја, рачунајући и неке важне мечеве на земљаној подлози.

Прошле сезоне, Надал је доживео неколико неугодних пораза од Ђоковића (баш као и ове), али је успео да се консолидује и одбрани "свој" Ролан Гарос на којем је у десет претходних сезона доживео само један пораз, 2009. од Робина Содерлинга.

На париској шљаци, Шпанац је шест пута побеђивао Србина, два пута у финалима, три пута у полуфиналима и једном у четвртфиналу... Управо због тога, без трунке лажне скромности иако ове сезоне игра фантастично, Новак је уочи жреба рекао да се нада да га пут неће навести на Надала, који први пут у каријери иде на "Филип Шатрије" без да је освојио бар ЈЕДАН турнир на шљаци.

Где год се појавио ове сезоне на шљаци (Монте Карло, Рим) и не само на шљаци, Ђоковић је освојио титулу, а она у Мадриду, када се Новак одмарао, припала је Ендију Мареју који је у финалу савладао Надала. Рафа није успео да освоји титулу чак ни у Барселони, где је тријумфовао Кеи Нишикори.

Али, биће ђаволски тешко победити га на Гаросу...

Мареј такмичење на Ролан Гароси почиње окршајем са квалификантом, затим га у другом колу исечекује дуел са Васеком Поспишилом или Жоаом Соусом, а на путу до четвртфинала вероватно ће се састати са Давидом Ферером.

Роџер Федерер такође ће се на старту састати са квалификантом, потом га вероватно чека Марсел Гранољерс, а пројектовани супарник у трећој рунди му је Иво Карловић. Федерера у осмини финала чекају Гаел Монфис или Пабло Куевас, док би пре полуфинала са Бердихом или Нишикоријем требало да се састане са Станом Вавринком.

Рафаел Надал, који је постављен за шестог носиоца,на старту турнира играће против Француза Квентина Халиса из Француске, у другом колу чека га Украјинац Александр Долгополов, док би у трећој рунди могао да се састане са још једним домаћим такмичаром Адријаном Манарином. Потенцијални Надалов ривал у осмини финала је Бугарин Григор Димитров.

У пројектованом полуфиналу Ђоковић би се састао са Маријем, а Роџер Федерер са Томашом Бердихом.

Први тенисер света на старту ће се састати са са Јарком Ниеминеном из Финске. Новак је добио четири од пет окршаја са Финцем, укључујући и последњи, пре две године у Монте Карлу (6:4, 6:3).

У другој рунди Новак ће играти са бољим из дуела Жил Милер – Паоло Лоренци, а пре очекиваног четвртфинала са Надалом пројектовани противници су му Бернард Томић и Кевин Андерсон.

Рафаел Надал на старту за ривала има 304. тенисера света, 18-годишњег Квентина Халиса из Француске, у другом колу чека га Александр Долгополов, док би у трећој рунди могао да се састане са још једним домаћим такмичаром – леворуким Адријаном Манарином. Потенцијални Надалов ривал у осмини финала јесте Григор Димитров.

Енди Мари почиње окршајем са квалификантом, затим га чекају Поспишил или Соуса, а на путу до четвртфинала са Давидом Ферером требало би да му се нађу и Ник Кирјос и Џон Изнер.

Роџер Федерер такође ће се на старту састати са квалификантом, потом га вероватно чека Марсел Гранољерс, а пројектовани супарник у трећој рунди му је Иво Карловић. Федерера у осмини финала чекају Гаел Монфис или Пабло Куевас, док би пре полуфинала са Бердихом или Нишикоријем требало да се састане са Станом Вавринком.

Филип Крајиновић није имао среће са жребом, пошто ће на старту играти са 17. носиоцем Давидом Гофаном, од којег је изгубио у једином окршају у Схевенингену прошле године. Белгијанац је играо четвртфинале у Риму, а у Паризу је пре три године стигао до осмине финала.

Виктор Троицки постављен је за 31. носиоца и на старту ће играти са Јан-Ленардом Штруфом, 196 цм високим Немцем који је тренутно 98. на АТП листи. Биће то њихов први међусобни сусрет, а ако победи, Троицког у другом колу чекају Болели или Дарсис. Пројектовани ривал у трећем колу му је Давид Ферер.

Душан Лајовић брани четврто коло од прошле године, а на почетку ће играти са Максимом Гонсалесом, од којег је изгубио прошле године у Риму. Гонсалес има 31 годину, тренутно је 115. на свету, а ако успе да га прође, Лајовића у другом колу највероватније чека Стан Вавринка.

Срби у првој рунди:
Новак Ђоковић – Јарко Ниеминен
Душан Лајовић – Максимо Гонсалес
Филип Крајиновић – Давид Гофан
Виктор Троицки – Јан-Ленард Штруф

Пројектовани парови четвртфинала:
Новак Ђоковић – Рафаел Надал
Енди Мари – Давид Ферер
Кеи Нишикори – Томаш Бердих
Роџер Федерер – Стан Вавринка

Коментари / 0

Оставите коментар