И Кнез у финалу „Евросонга”!

У другој полуфиналној вечери такмичења за „Песму Евровизије” за финале у суботу пласирали су се: Литванија, Пољска, Словенија, Шведска, Норвешка, Црна Гора, Кипар, Азербејџан, Летонија и Израел

Забава 22.05.2015 | 07:40
И Кнез у финалу „Евросонга”!

У дворани “Штатхале” у Бечу вечерас је одржано друго полуфинале јубиларног 60. “Евросонга”. На грандиозној сцени наступили су учесници из 17 држава, а у суботње велико финале пласирали су представници десет земаља – Литваније, Пољске, Словеније, Шведске, Норвешке, Црне Горе, Кипра, Азербејџана, Летоније и Израела.

Друго полуфинално вече отворио је дует из Литваније Моника Линкит и Вајдас Баумила с песмом “Тхис тиме”. Ефектан и упечатљив наступ имао је и црногорски представник Ненад Кнежевић Кнез којег је у финале одвела песма “Адио”, српског композитора Жељка Јоксимовића. Сјајном баладом са етно елементима и препознатљивим ауторским печатом овог музичара, који је добро познат евровизијској публици, Кнез је одушевио публику у пуној дворани.

Песмом брзог ритма “Голден боy” посетиоце у “Штатхали” добро је “продрмао” Израелац у златним ципелама Надав Гуеђ, коме се такође посрећило да још једном запева на евровизијској сцени. Најмлађи представници у историји “Евросонга” Анита Симончини и Мишел Перниола из Сан Марина представили су се романтичном нумером “Цхаин оф Лигхт”. Симпатична Анита је прошле године учествовала на дечјем “Евросонгу”, а сада се нашла на великој евровизијској сцени, али не и у завршници такмичења.

Бриљирао је и један од највећих фаворита овогодишњег “Евросонга” Швеђанин Монс Зелмеров који је прошлог викенда боравио у Београду.Овај талентовани и харизматични певач, који у својој земљи важи за великог заводника, певао је песму “Хероес”. Потпуно очекивано у финалу се нашао и сјајни словеначки дует “Мараја”, који чини брачни пар Марјетка и Реј. Они су наступили са слушалицама на ушима по чему су препознатљиви, а публику су подигли на ноге песмом “Хере фор yоу”. Последња је на сцену изашла Пољакиња Моника Кушинска која је певала у име љубави, баш као што носи назив њене песме “Ин тхе наме оф лове”. Мада је имала саобраћајну несрећу која ју је приковала за инвалидска колица, то је није обесхрабрило да настави да се бави певањем.

Учесницима који су се вечерас пласирали у финале, у завршници “Евросонга” придружиће се и представници десет земаља из првог полуфинала. То су Србија, Албанија, Јерменија, Русија, Румунија, Мађарска, Грчка, Естонија, Грузија и Белгија. У финале директно су се пласирали представници чувене петорке- Италије, Шпаније, Немачке, Француске и Велике Британије, као и прошлогодишњи победник Аустрија, а по први пут на “Евросонгу” се такмичи и Аустралија.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар