Надлежни се морају обрачунати с криминалом

Предсједник СДС Младен Босић је рекао да очекује да надлежне бх.институције крену у озбиљну борбу против криминала и корупције, јер постоји јасна политичка воља  за обрачун са овим проблемом.

Република Српска 22.05.2015 | 07:25
Надлежни се морају обрачунати с криминалом

Босић је рекао да се од надлежних органа очекује да искористе ову политичку вољу или да се прикажу као неко ко је заштитиник корупције и криминала на начин да их не прогони и не процесуира.Он је рекао да је недопустиво да су многобројне афере које су нанијеле милионске штете још увијек без судског епилога.

„Ми очекујемо да Тужилаштво БиХ  почне радити на расвјетљавању афера само у домену које то њему по закону припада. Пуно је тих афера почевши од Фабрике глинице „Бирач" и других које имају такав облик криминала и због којих је много новца изнесено из РС у иностранство. Додуше, то није случај само са Републиком Српском тако је и са Федерацијом БиХ и ми смо ту да обезбиједимо политичку вољу да се то заустави", казао је Босић.

Више нико не може рећи да не постоји политичка воља, категоричан је Босић, додајући да ће министар безбједности БиХ Драган Мектић сигурно стати иза те политичке воље.На питање да ли ће бити смјењен Горан Зубац с функције директора СИПЕ, Босић је говорио да Зубац има проблем са судском пресудом и да се чека одлука другостепеног суда.

„Колико је мени познато чека се одлука другостепеног суда и не знам зашто она није донесена до сада. Уколико она буде потврда првостепеног суда сасвим је нормално да он више не буде на том мјесту. Без обзира на то сматрам да на тој функцији морају бити људи који нису под утицајем било које политичке странке", казао је Босић.

Он је рекао да ту не мисли само на криминал људи из СНСД него о криминалу свих."Немам нити један разлог и не желим да штитим било какав криминал, чак и ако долази од људи који долазе из СДС. Једноставно тражимо да се покрене тај точак борбе против корупције и криминала јер ћемо, у супротном, пропасти сви заједно", рекао је Босић.

Лидер СДС је нагласио да је веома задовољан радом министра из СДС у Савјету министара БиХ, Драганом Мектићем и Мирком Шаровићем.„Мектић је показао да зна свој посао и ми смо направили прави избор зато што смо на ту позицију ставили човјека из систем који познаје односе и људе и зна о чему се ради.

Мирко Шаровић је човјек који се доказао као неко ко зна радити свој посао за шта је добио неподијељена признања од свих", навео је Босић.

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

бањалука

22.05.2015 05:32

Ево вец су кренули у обрацун тако сто су Цвјетиновица вратили на посао. Ста реци , овде је новац све и свја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

22.05.2015 05:35

Дошао си на власт, шта чекаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

22.05.2015 10:51

За Босица -ста је са Боском? Гдје одлазе и коме паре од закупа? Докле висе криминал у центру града?

Name

Доктор

22.05.2015 06:25

Босићу није довољно рећи ми смо спремни за борбу против криминала али борбе нема. Ако мислиш да је борба оно што радиш у Основном Суду Бања Лука онда је то смијешно, ти си се ухватио приче старе преко 20 година а ни једном не спомену садашњи криминал. Сви ми гледамо криминал ево заврши се зграда Миле Радишића а он у наводном бјекству на црвеној потјерници у којој нормалној држави сви радови не би били прекинути у којој држави се не би испитало финасирање изградње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар ИИ

22.05.2015 06:33

Ко и кад це да оде у затвор ради пклањања приватној фирми сумњивих власника РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. Унистена дрзавна фирма која је располагала рудником, да би се онда без тендера и надокнаде дала "страној" приватној фирми која је прије тога унистила неколико приватизованих фирми у региону. Једна трецина рудника у власниству фирме са Кипра за коју се претпоставља да је власниство једног високопозиционираног политицара из РС. Мали акционари и бивси радници прије неколико година покренули судски спор, али се до сада ниста није ријесило. БРУКА И СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

јапаја

22.05.2015 06:33

ХА,ХА,ХА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

22.05.2015 06:35

Цуди ме засто вец ниси ухапсен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

22.05.2015 06:42

Ко је надлезан ? Прозовите именом и презименом људе, дајте им рокове. СИПА јуце приведе 20 људи који и да се осуде и одузме им се имовина немају пар десетина хиљада. Па толико су горива у акцији потросили. Праве се представе за народ. Све цесце цујемо локални избори це показати. За вас се зивот своди на примање плата и изборе сваке двије године. Политицари, тајкуни и правосудје су толико увезани да то никад нецете распетљати. Ко је директор СИПЕ ? Кога ви фолирате висе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

22.05.2015 07:05

Е сто цес се ти обрацунати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

22.05.2015 07:09

ОЦЕКУЈЕТЕ ДА СЕ БОРЕ САМИ ПРОТИВ СЕБЕ. УТОПИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

22.05.2015 07:17

Држ'те лопова, рече Остап Бендер из романа Иљфа и Петрова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

22.05.2015 07:19

Објасни ми како се криминалци могу обрацунати са криминалом

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

22.05.2015 07:22

Постаћу и ја политичар: мој програм је борба против криминала и корупције, неулажење у конфликт са Бакиром и повећање броја радних мјеста. Затим ову пјесмицу понављаш безброј пута!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2015 08:17

стасао си за СДС онда

Name

Мојне

22.05.2015 07:34

Мале лопове вешамо, а пред великим скидамо шешир - Њемацка пословица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСПРАЗНО

22.05.2015 07:46

МАНИ СЕ БОСИЋУ, ВЕЋ ЈЕДНОМ, ПРАЗНИХ ПРИЧА!!! ТОЛИКО СИ "УПЛАШИО" СТЕВАНДИЋА, ДА ЋЕ ТИ ОН СИГУРНО ВРАТИТИ ПОСЛАНИЧКИ МАНДАТ, КАО ШТО СИ И ДУЊИЋА "ПРИСИЛИО" НА ТО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

22.05.2015 07:49

Босићу,твоја примања и плате су криминално високе. Запиташ ли се икад има ли овај народ од тебе икакве користи јеси ли зарадио то што наплатиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОПЛОВЉЕНИ

22.05.2015 07:52

И САДА НЕЛЕГАЛНО КРАДУ ДНЕВНО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА КУБИКА СЉУНКА И ПРАВЕ АУТОПУТЕВЕ И СВИ ТО ВИДИТЕ И ЗНАТЕ ДА ЗА ТО НЕМА НИКО КОНЦЕСИЈУ АЛИ ТО СЕ РАДИ САМО НА СТРАНИ РС А У ФЕДЕРАЦИЈИ НЕ И НИКОМ НИСТА ПРАВИ СЕ ЦЕСТА ОД КРАДЕНОГ СЉУНКА ЗА ПРЊАВОР А СВУ ЦЕСТУ СВИЛАЈ ОДЗАК СУ УКРАЛИ СЉУНАК ИЗ БОСНЕ И САВЕ НА РС СТРАНИ А ТО СУ ДЕСЕТИНЕ МИЛИОНА И ВИ ТО ВИДИТЕ БОСИЦУ КАДА ИДЕТЕ ЗА БРЦКО И НИКАДА НИСТЕ СПОМЕНУЛИ А КАМОЛИ СИПИ НАЛОЗИЛИ ДА ИХ ПОХАПСИ ТАКО ДА НАРОД НЕМА ВИСЕ ВЈЕРЕ НИ У ОПОЗИЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

22.05.2015 08:29

Господине Босицу, немас ти ста да цекас одлуку другостепеног суда.Цовјек је отворени играц Додика у то нема сумње.Имате моц и смијените га не цекајуци одлуку.Испада да по Вама само пресудјени могу бити смијењени.Поцели сте рано да хвалите министре,свака цаст Саровицу он је и покусавао радити у ранијем Савјету министара,а за господина Мектица не видим ни један разлог да га хвалите.Процитао сам у једном коментару да му господја ради у МГ МИНД,а сви знамо тко стоји иза те фирме и ста ради,па се питам ста це подузети да се све разјасни.Фирма која без тендера добија послове по Републици Српској.Власник фирме купио пола Бањалуке.Немојте само Бирац,Глиница ,Бобар банка,Балкан инвест банка.Хајде једном крените да радите.Доста нам је висе блебетања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

минд

22.05.2015 09:46

Његова зена ради као трговац у продавници минда. Сто је ријеткост да министрова зена ради а посебно као трговац. Мозе му се сто ста присити али то стварно не.

Name

Гаја БЛ

22.05.2015 08:41

Босицу, једно питање: јел Боска враца ИРБ-ов кредит од 15 мил КМ и јел уопсте приватизација Боске изврсена по закону? Ето, мозете вец данас поподне кренути од тог слуцаја и поцети хапсити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

све је то исто

22.05.2015 08:41

Седам мјесеци се ти борис против криминала и корупције.У Савјету министара имас све механизме за то. Савез за промјене је досао на власт захваљујуци народу,али изгледа није досао на власт него сте само сјели у фотеље.Сваки мјесец пет, сест хиљада марака и галамите ли галамите.Ми смо висе испрепадани од вас него од ових сто их треба хапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

22.05.2015 10:01

Ја би рекао да је Савјет министара и власт успостављена прије два мјесеца, тако да тих седам мјесеци које стално истицете не пију воду.

Name

Црни Груја

22.05.2015 08:44

Предлажем да се сви могући наредни избори, од мјесне заједнице до републике, БОЈКОТУЈУ и да нико не изаďе. Дефинитивно овде се нема за кога гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

22.05.2015 09:24

Босићу треба да се постави јавно питање да ли др Радован Караџић још увијек подржава овакав СДС или не...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

22.05.2015 09:27

Босицу све знас,имас функцију И невјероватну плату,ево поведи нас да растуримо банду И кренемо у нормалан зивот!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

22.05.2015 09:33

Реценица која поциње да губи сваки свој смисао,коју сви потросени политицари вуку из рукава кад немају несто паметније реци.За ових двадесет година сви су имали прилику и зато је крајње непристојно и неморално са тим олињалим фразама иступати у јавност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукс

22.05.2015 10:16

Цим се покрене поступак против полицајца он буде суспендован а колико знам и директор СИПЕ је полицијски слузбеник. Засто двоструки арсини

ОДГОВОРИТЕ
Name

постеноговореци

22.05.2015 10:25

Мислим да господин Босић нема чаробни штап и да он није чаробњак да стрпа толико криминалаца преко ноћи у неки затвор. Ипак мислим да је господин Босић на добром путу и да је то нимало лак и безопасан посао. ПОДРШКА ЗА БОСИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцарани

22.05.2015 11:02

Па господин Босиц је годинама у политици а није урадио ниста а није имао храбрости да изадје на црту Додику послао је Тадица а како смо видјели у дуелу висе је помогао Додику да побиједи и ако је народ био спреман за промјене. Босиц годинама прица али ниста не ради нека пита господина Станица како је створио милионе и је ли он уредно плацао порез када има толики капитал а знамо да прије послијератне директорске функције није имао ниста..........

Name

наталија

22.05.2015 14:28

Јадна нам и држава и власт-опозиције нема сви су се уљебили,а народу бацају прашину у очи.

Name

Симе

22.05.2015 10:35

А гдје си ти надлезан????? Само пребацујес лопту на друге, уради несто или иди да те не гледамо висе!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка предсједнику Босићу

22.05.2015 10:58

Овај Додиков НСПМ одмах пожурио да на насловницу стави вијест о свађама у СДС-у. Треба отићи тамо и коментарима дати подршку СДС-у и предсједнику Младену Босићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колико

22.05.2015 18:14

...је миковиц узео од тајкуна и дезертера да сруси босица.а прије тога опљацко опстину

ОДГОВОРИТЕ