Видео: Матеус Бајерну - Вратите ми моју копачку!

Легенда немачког фудбала отворио је нови "рат" са баварским клубом.

Фудбал 19.05.2015 | 13:00
Видео: Матеус Бајерну - Вратите ми моју копачку!

Лотар Матеус (54) носио је дрес Бајерна 12 сезона (1984-88, 1992-2000), у њему одиграо више од 300 лигашких утакмица и освојио седам титула, две евро титуле, као и три купа.

Иако је блиставом каријером стекао статус апсолутне легенде и Немачке и Бајерна, са гигантом из Баварске годинама није у добрим односима. Напротив.

Примера ради, две године после своје опроштајне утакмице, организоване 2001, некадашњи тренер Партизана тужио је клуб са Алијанц арене, тврдећи да је био оштећен за 500.000 евра.

Бајерн му је "узвратио" изостављањем његовог имена са списка званица традиционалних клупских прослава, каква је била и ревијална утакмица "Звезде Бајерна - Звезде Манчестер јунајтеда", организована прошле године.

Ове недеље, спортски медији пишу о новој епизоди тог сукоба.

Лотар Матеус тражи да му музеј Бајерна врати позлаћену копачку, коју је носио у финалу Светског првенства 1990. године и која је ушла у историју светског фудбала.

Та копачка, која је неколико деценија експонат, спречила га је да изведе одлучујући једанаестерац пет минута пре краја, јер је отпао један крампон. Уместо Матеуса, лопти је пришао Андреас Бреме, погодио и увео Немце у историју.

Матеусов представник Вим Фогел потврдио је да је његов клијент поднео тај захтев и да захтева копачку назад.

"Тачно је. Он само тражи оно што је и поклонио музеју", објаснио је Фогел.

Коментари / 0

Оставите коментар