Протест испред зграде македонске владе

Неколико стотина грађана Скопља протестује вечерас испред зграде владе у Скопљу, након што је лидер најутицајнијег опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев обелоданио да је Мартина Нешковског пре готово четири године убио полицајац на дужности.

Регион 05.05.2015 | 22:52
Протест испред зграде македонске владе

Ту чињеницу Заев је обелоданио на конференцији за новинаре као још једну у низу “бомби” у оквиру пројекта “Истина о Македонији”  тако што је пустио незаконито прислушкивани разговор шефа тајне службе Саше Мијакова.

Како је објавила скопска ТВ А1, у једном тренутку дошло до инцидента када су протестанти хтели да уђу у двориште владе, а међу њима је био и брат  убијеног Нешковског, Александар.

Четири-пет припадника полиције је, како се наводи, напало Александра који је желео да уђе у зграду владе и да разговара са неким од надлежних. Полиција га је, међуитм, у томе спречила.

Демонстранти узвикују “Убице, убице”, “оставка” и “спустите штитове”.


Грађани позивају полицију да им се придружи у протесту, питајући их “кога ви штитите”, јавила је са лица места репортерка ТВ Нове.

У првом реду грађана је породица убијеног Нешковског.

Медији јављају да је стање веома напето, те да су грађани посебно револтирани, јер полиција снима протест.

Заев је рекао раније данас да је Нешковског убио полицајац на дужности Игор Спасов, што је власт сакрила од јавности како би, како је рекао, спасао полицију, али и себе и о томе пустио још један у низу незаконито прислушкиваних разговора по налогу премијера Груевског.

Заев је незаконито прислушкиване разговоре почео да објављује половином фебруара и тврди да је у протекле четири године Груевски са сарадницима прислушкивао више до 20.000 људи међу којима су припадници позиције, опозиције, интелектуалци, новинари, али и верски поглавари.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Искрен

06.05.2015 05:40

Фртаљ бурека молим

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

06.05.2015 09:50

Е,то је БАЛКАН.

ОДГОВОРИТЕ