НБА плеј-оф: Кренула полуфинала Истока и Запад и то сјајна!

Предвођени Дериком Роузом Чикаго Булси савладали су Кливленд Кавалирсе 99:92 у гостима и повели у полуфиналу Истока, НБА плеј-офа. Иако без свог кључног играча Криса Пола, Лос Анђелес Клиперси савладали су Хјустон Рокитсе 117:101 у Тексасу и повели у полуфиналу Запада, НБА плеј-офа.

Кошарка 05.05.2015 | 13:00
НБА плеј-оф: Кренула полуфинала Истока и Запад и то сјајна!

Роуз је одиграо на МВП нивоу пре бројних повреда колена и са 25 поена (11/26 из игре) уз по 5 скокова и асистенција донео Булсима "брејк" у Кливленду.

"Ценим сваки секунд, повратак на терен и сваки аспект кошарке. Омогућила ми је да променим свој и живот моје породице. Много дугујем овом спорту", рекао је Роуз који је због три операције у протекле 4 сезоне пропустио више од 180 утакмица.

Роуз је на овом мечу доживео благу повреду рамена, али према његови и прогнози медицинског тима Булса биће спреман за други меч у среду увече.

Сјајно га је пратио Пау Гасол са 21 поеном, 10 скокова те по 4 асистенције и блокаде, 20 поена додао је Џими Батлер уз 6 асистеција, 5 скокова и 3 украдене лопте, док је Мајк Данливи додао 14 поена уз 7 ухваћених лопти.

Најбољи у редовима Кавалирса био је Кајри Ирвинг са 30 поена (10/23) уз 6 асистенција, 22 је убацио Иман Шамперт, док је Леброн Џејмс додао 19 (9/22), 15 скокова, 9 асистенција и 3 украдене лопте, али и уз шест изгубљених.

Кавси нису успели да надокнаде изостанак двојице стартера, повређеног Кевина Лава и суспендованог Џеј Ар Смита, па су изгубили предност домаћег терена у овој серији.

"Нема оправдања", рекао је тренер Дејвид Блад, док Џејмс није ни понудио неко, "Једноставно морамо да будемо бољи. Вечерас нисмо били довољно добри".

Полов изостанак због повреде у потпуности је надокнадио један играч, Блејк Грифин, који је доминирао остварвиши трипл-дабл са 26 поена, 14 скокова и 13 асистенција.

"Без Криса сви морамо да иступимо. Ово није посао једне особе, већ свих нас. Ако погледате статистику, био је резултат свих нас", рекао је Грифин.

Рокитси су са пет узастопних поена пришли на пола коша заостатка седам и по минута пре краја, али је Мет Барнс са две узастопне тројке покренуо серију Клиперса 12:0 за недостижних 101:88, три минута пре краја.

Барнс је меч завршио са 20 поена, док је трећи кључни човек у великој победи калифорнијске екипе у Тексасу био Џабал Крофорд са 21 поеном. Џеј Џеј Редик и Остин Риверс су додали по 17 поена, док је Деандре Џордан био одличан у рекету са 10 поена, 13 скокова, 5 асистенција, 4 блокаде и две украдене лопте.

Рокитсе је са 22 поена, 10 скокова и 5 блокада предводио Двајт Хауард, Џејмс Харден је убацио 20 поена (6/13) уз 12 асистенција, 5 скокова и 4 украдене лопте, али је и изгубио чак девет.

Коментари / 0

Оставите коментар