Војин и Слобода у дуговима до гуше

Глумачки пар дели судбину близу 100.000 сународника који све што зараде уплаћују у банку да би задржали кров над главом, купљен на кредит у францима.

Забава 02.05.2015 | 12:21
Војин и Слобода у дуговима до гуше

Војин Ћетковић и Слобода Мићаловић су још 2007. године купили на кредит стан на Новом Београду, а на наговор банкара определили су се за швајцарску валуту.
Усхићење које су осећали пошто су решили стамбено питање врло брзо им је утихнуло јер је рата бивала све виша због све веће камате. Данас обоје напорно раде да би успели да намире банци рате и обезбеде егзистенцију својим петогодишњим близнакињама. Сваки хонорар од нових улога Слобода и Војин уплаћују у банку да би смањили главницу дуга. Али упркос напорном раду и честом приливу новца на њихове рачуне, глумци сумњају да ће успети да кредит исплате без већих потешкоћа.


- Буквално све што зарадимо одмах дајемо банци. Имамо заиста велики проблем који нас притиска неописиво. Благо речено, не знамо како да се ишчупамо. Понуђени су нам модели за решење проблема с кредитом који имамо још од 2007, а који је годинама постајао све већи, али ниједан није добар. Грцамо, радимо и плаћамо рате и не можемо да планирамо будућност у оваквим околностима. Ма, страшно је све то и тешко је за причу - испричала је за „Блиц“ глумица која без предаха снима тако да ће цео април провести на снимању серије „Чизмаши“ Дејана Зечевића, одакле ће право отићи у Херцеговину да настави снимање филма „На млечном путу“ Емира Кустурице.

Чим је чуо због чега га зовемо, њен супруг Војин Ћетковић је кратко поручио да очекује да их држава заштити.

- То је проблем државе, а не само мој лични проблем - рекао је глумац.

Рата од 120.000 динара
Брачни пар Ћетковић није желео да каже колико износи њихова месечна рата за стан, а упућени кажу да је порасла на чак 120.000 динара. Њихов колега Милорад Мандић Манда испричао нам је да је пре 11 година узео стамбени кредит и „да законе економије још увек није савладао јер их банке мењају како им одговара“.
- Рата кредита ми је данас дупло већа - каже Манда.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марко

03.05.2015 15:42

Само један од много примјера,бојим се да це бити много горе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

03.05.2015 20:37

Треба несто и радит у зивоту не само викати како су дузни врати коко стоси позобала

ОДГОВОРИТЕ