Литванци нису дозволили улазак осморици руских бајкера у земљу

Литвански граничари забранили су улазак у земљу осморици руских бајкера, међу којима је најмање један припадник мотоциклистичке групе "Ноћни вукови".

Свијет 28.04.2015 | 21:05
Литванци нису дозволили улазак осморици руских бајкера у земљу

У саопштењу литванске пограничне службе се наводи да су јуче спријечили улазак у земљу осморици руских држављана на граници са Белорусијом, а данас на граници са руском енклавом Калињинград, преноси АФП.

"Мотоциклисти нису имали одговарајућу документацију о својим возилима, а нису ни објаснили разлог свог путовања", изјавио је за АФП портпарол литванске пограничне службе Гједријус Мисутис.

Он је додао да је најмање један бајкер признао да је члан "Ноћних вукова", мотоциклистичког клуба чији чланови учествују у почасној вожњи поводом обиљежавања 70 година од побједе у Другом свјетском рату.

Руски бајкери су планирали да у склопу те почасне вожње пређу 6.000 километара, од Москве преко Бјелорусије, Пољске, Чешке, Словачке и Аустрије све до Берлина, гдје је требало да стигну 9. маја.

Руски мотоциклисти наставиће пут до Берлина, упркос одбијању Пољске да им дозволи улазак у земљу, најавио је вођа "Ноћних вукова" Александар Залдостанов.

Руски амбасадор у Варшави Сергеј Андрејев раније је упозорио да ће ова одлука Пољске негативно утицати на билатералне односе, истакавши да за њу није било разлога.

"Седамдесет година од Дана побједе и све што је у вези са тим је за нас веома осјетљива тема", рекао је Андрејев за руске медије.

Њемачка је јуче поништила визе неколицини мотоциклиста, а њихова рута првобитно је замишљена преко Минска, Бреста, Вроцлава, Брна, Братиславе, Беча, Минхена и Прага.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

28.04.2015 19:13

Не не, ми нисмо бре Ноћни Вукови, видите да возимо дању... Нисам ја Руски бајкер, ово ми је бре кожна пиџама, а журим у Берлин тетка Хелзи лек да однесем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бартоломео

28.04.2015 19:31

Какав апсурд, они које су Швабе прегазиле (Пољаци )у ИИ свјетском рату сада се налазе на њиховој страни. А ови други (Литванци и Финци) су барем досљедни. Били на страни Хитлера а и сада подржавају Берлин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.04.2015 09:49

Колика је траума од ових нормалних људи који желе да обиљеже борбу против нацизма који је највећим дјелом изнио њихов народ на својим плећима и мртвим главама. Могу замислити како тек боје Русије. Само ограниченим људима смета стил облачења који је годинама карактеристичан за бајкере. Сада су највеће зло они "људи" углађени и у одјелима који немилице шмрчу кокаин. Зато су оволико девијантни и васпитавају нове генерације у том стилу...

ОДГОВОРИТЕ