Минхен: Виктор испао од Виктора!

Троицки поново поражен у првом колу, овог пута на турниру у Минхену!

Тенис 27.04.2015 | 20:20
Минхен: Виктор испао од Виктора!

Виктор Троицки (33. на свету) није успео да се пласира у друго коло турнира АТП 250 серије у Минхену.

Као и прошле недеље у Букурешту, српски тенисер заустављен је на првој препреци, а бољи од њега био је имењак из Доминиканске Републике, Виктор Естреља Бургос (51), резултатом 6:7 (4:7), 4:6.

Био је то меч у коме су обојица играча неумољиво освајала гемове на свој сервис, а победио је онај који је извукао максимум из нешто мало прилика за брејк (Троицки 0/2, Бургос 1/2).

Троицки је обе своје шансе пропустио при вођству од 3:2 у првом сету, када је након 15:40 изгубио четири узастопна поена, док је Бургос на своје стрпљиво чекао све до последњег гема.

Тада је код резултата 4:5 и 15:40 извршио притисак на противника и искористио другу меч лопту.

И "тај брејк" првог сета одлучен је једним "мини-брејком", а колико су сервери генерално били убедљиви говори податак да се у само два од 22 гема дошло до "ђуса" (40:40).

Естреља Бургос је необичан тенисер из простог разлога што овог лета пуни 35 година, а изашао је из анонимности тек прошлог лета, када се први пут у каријери пробио и усталио међу најбољих 100 на свету.

Троицком остаје да се припреми за Мастерс у Мадриду и тамо проба да уради нешто више. Минхен је пети узастопни турнир од којег се опростио без победе или само са једним тријумфом.

Коментари / 0

Оставите коментар