Свечана сједница у рударском копу

Влада Србије једногласно је данас усвојила извештај о свом једногодишњем раду, а њен председник Александар Вучић поручио је да ће његов кабинет наставити да ради и доноси тешке и храбре одлуке и као и да су одговорност и рад кључне речи и да они који желе да остану у влади морају да без престанка буду у акцији.

Србија 27.04.2015 | 14:15
Свечана сједница у рударском копу

Премијер је, затварајући свечану седницу одржану на површинском копу Тамнава Западно поље у РБ "Колубара", захвалио грађанима Србије на поверењу које су јој указали, истакавши да је влада доносила тешке одлуке које су неретко биле смеле и храбре у политичком смислу.

"Грешили смо, у то нема сумње, али онај ко ради, тај и греши. Међутим, важно је да настави да ради, да устане, да се подигне и то ће бити наш принцип и у будућности", поручио је Вучић.

Према његовим речима, увек ће бити безброј замерки оних који чешће виде проблем, али је указао на чињеницу колико је тога обновљено од штете настале у прошлогодишњим мајским поплавама, колико је дошло инвеститора, колико је фабрика обновљено и отворено...

Констатовао је да је влада за ових годину дана успела да сачува образ Србије, подсећајући на обележавање кључних историјских догађаја попут Церске битке и НАТО агресије на СРЈ и нагласио да ће наставити да ради на унапређењу српске економије како би она коначно била вођена домаћински.

Према његовим речима, нико нема право на жалопојке.
"Ако станемо Србија више неће да крене - не желим више да чујем не могу и не знам, нама изговора и нису потребни и нико нема право на изговоре", рекао је премијер.

Говорећи на почетку седнице, премијер је подсетио да је ова влада пре годину дана затекла земљу у "води до гуше".

Објаснио је да је одлука да седница буде одржана у колубарском басену донета, јер је, то како је рекао, једино место где смо се борили са поплавом, стањем које је затекла влада када је почела да ради.
"Земља је била у води до гуше, стање у којој смо је затекли када смо преузели владу", казао је Вучић додајући да је влада тешко и напорно радила.

Колубара је, казао је, симбол онога кроз шта смо прошли у протеклих 12 месеци.

Седницом, која се одржава под ведрим небом на импровизованој бини, председава премијер Александар Вучић, а присуствују чланови владе, као и директор РБ "Колубара" Милорад Грчић.

Након седнице, премијер Вучић и министри присуствоваће пуштању у рад роторног багера "глодар 3" и производног система за откривање јаловине.

Влада води тешку борбу за опоравак привреде

Премијер Србије поручио је да Влада Србије води тешку борбу за опоравак српске економије, али и да се сви њени чланови нису увек најодговорније понашали.

Премијер је рекао да то не говори да би, како се изразио, неког окривио, већ да би схватили у чему су прављене грешке.

Додао је да српска економија није кренула да пропада преко ноћи, да се увек мислило да решење долази са неба, да ће га донети неко други и да је дужност неког другог да нам га донесе.

Многи, како је рекао, још нису осетили и нису видели јасне ефекте мера фискалне консолидације и успеха у буџетским уштедама и повећању прихода, али да Владу Србије те потешкоће неће одвратити од наставка реформи.

"Сасвим сигурно ћемо обезбедити бољу и другачију будућост за све", поручио је премијер у Лазаревцу, у Рударском басену Колубар.

Вучић је рекао да је данас у том басену како би заједно са министерима говорили искрено и диркетно, пре свега са онима који су изабрали владу и чији живот зависи од њеног рада.

Премијер је напоменуо да је Влада Србије у претходних годину обећала тешке и болне реформе, да се суочила по преузимању валсти са најстрашснијим и најтежим поплавама које су однеле много људуских живота, унесрећиле бројне породице, али и готово уништиле енергелетски и електроенергетски систем, а да је после тога кренула у обнову срушене, разорене и уништене српске економије.

"Политичари никада нису успевали да виде даље од следећих избора, одбијали су да искрено разговарају... Зато је дошло време да неко преузме одговорност и да уради онако како је морало у свакој одговорној земљи у свету. Данашње околности нису наших руку дело, али морамо да прихватимо одговорност да их исправимо", нагласио је Вучић.

Он је на почетку седнице рекао да је Влада Србије у претходних годину дана одржала 116 седница, да до сада није имала ниједну телефонску седницу, за разлику од владе Мирка Цветковића, која је имала за четири године 487 телефонских седница.

"Ми нисмо имали ниједну, покушали смо да показемо више дисциплине, марљивости и нешто више одговорности", казао је премијер.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

доситеј

27.04.2015 12:37

Каква пародија и какав преварант, ово ни Милокраду није пало на памет. Трагикомицно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јкј

27.04.2015 12:49

А зашто нема Кесића ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

27.04.2015 14:55

Па овога се не би сјетили ни надреалисти...!!!

Name

Јој

27.04.2015 13:24

Додик нека одржи сједницу на аеродрому у Требињу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

27.04.2015 13:50

Ма свирка к..цу .Још им фали Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

27.04.2015 14:22

Ммфова слуга хоце бајде насу Електропривреду!?Добицес к...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

27.04.2015 14:23

Види Михајловицке,сто ликује све распродасе слуге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

27.04.2015 15:28

Јос су требали набити сљемове и у мантилима доци ако вец праве циркус онда нек праве до краја. Смију се народу у лице.

ОДГОВОРИТЕ