Звезда - Цедевита 2:0, реакције...

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић упозорио је после друге победе над Цедевитом да је ривал већ показао да може да се врати после 0-2. Тренер кошаркаша Цедевите Јасмин Репеша рекао је да Црвена звезда има велику предност у финалној серији Јадранске лиге, али да се његова екипа неће предавати.

Кошарка 27.04.2015 | 11:40
Звезда - Цедевита 2:0, реакције...

Црвено-бели су са 69:65 повели 2-0 у финалној серији АБА лиге, а трећи меч игра се у Загребу за три дана.

"Знамо да ће бити тешко. Не само што је Цедевита покалаза против Будућности да може да се врати, већ знамо против кога играмо. Ово су два евролигашка тима. видели смо и сада да нас чека велика борба", рекао је Радоњић.

Звезда је и у другом мечу, као и у првом, играла са много осцилација. Водила је са +18 у трећем периоду, да би на крају тријумф обезбедила тек поенима Чарлса Џенкинса са слободних бацања две секунде пре краја.

"Добро смо кренули, успели да контролом игре правимо предност. Али смо потом имали јако лош период игре у одбрани, радили смо оно што није смело да се деси. За 5 минута примили смо 17 поена, а 15 за првих 15 минута. Вратили смо Цедевиту за коју смо знали да се неће предати. Реч је о изванредном тиму, квалитетном, искусном. Могли смо да поведемо и са већом разликом и олакшамо игру до краја, али је опет уследио лош период игре, овај пут у нападу. Они су притом добро погађали, што је и очекивано, па смо имали неизвесну завршницу", анализирао је Радоњић меч.

Као велики недостатак на овом мечу Радоњић је истакао изостанак резервног центра Мајка Цирбеса, који би требало да буде спреман за среду.

"Имали смо проблема без њега, морали смо да радимо нешто што обично не радимо. Пред сам почетак меча донели смо одлуку да ипак не наступи. Успели то да превазиђемо. Наравно да би било много лакше да је био присутан. Имали бисмо могућност да уђемо са одморнијин играчима у завшницу. Било је евидентно да су неки играчи, рецимо Митровић, били оптерећени, он је морао да изађе два минута пре краја да би дошао до даха. Срећом вратио нам је то оним кошем на крају. Не ради се о озбиљној повреди, али здравље је приоритет", рекао је тренер Звезде.

Звезда је повела против Цедевите са 2-0 у финалној серији плеј-офа Јадранске лиге, пошто је у на свом терену победила у другој утакмици 69:65.

„Предност од 2-0 је велика, али ми нисмо тако давно били у истој ситуацији. Јасно је да је Црвена звезда јачи противник од Буудућности, повратак ће бити веома тежак, али се надамо докле год се игра. Имамо ментално јаку екипу, можемо то урадити, али ћемо видети у среду“, рекао је Репеша.

Тренер Цедевите се потом осврнуо на саму утакмицу.

„Слична утакмица је била као и јуче – дозволили смо велику предност Звезди у првој четвртини, а када се то дозволи, тешко је окренути. Вратили смо се у другој, исту грешку направили и у трећој, а онда поново били близу у четвртој. Тада два пута нисмо заградили и лоше се поставили и помогли Црвеној звезди да заслужено слави“, додао је тренер хрватске екипе.

Он је истакао да је у досадашњем делу финалне серије све прошло у најбољем реду.

„Ово су две екипе које су највише приказале. Било је осцилација код нас током сезоне, али то је због учешћа у Евролиги. До сада је све протекло у најбољем реду и надам се да ће се тако и наставити", навео је Репеша.

Кошаркаш Цедевите Роко Укић рекао је да се нада да ће његова екипа успети да продужи серију.

„Нећу рећи да је била иста као прва утакмица. Били смо сада бољи, али смо опет стали кратки. Мислим да није још све готово. У Загребу верујем да ће бити друга прича, да уђемо у серију. Очекујем да буде тако на следећој утакмици", рекао је Укић.

Трећи меч финалне серије АБА лиге игра се у среду од 20:30 у Загребу. Оба тима играју за своју прву регионалну титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар