ПЛ БиХ, најава: Дерби у Мостару, Зрињски - Борац

Дерби меч ванредног, 23. кола Премијер лиге БиХ у сриједу од 18 часова на стадиону "Под Бијелим бријегом" у Мостару одиграће актуелни шампион Зрињски и бањалучки Борац.

Фудбал 22.04.2015 | 10:00
ПЛ БиХ, најава: Дерби у Мостару, Зрињски - Борац

Дуел Зрињског и Борца најзанимљивији је меч 23. кола Премијер лиге БиХ, које ће бити одиграно у сриједу.

Обје екипе са високим амбицијама улазе у овај дерби. Мостарци су се побједом у Градачцу изједначили на челу табеле са водећим Широким Бријегом, а успјешну серију покушаће наставити и против бањалучких црвено-плавих.

Ипак, и чета Владе Јагодића жели потврдити да успјешни прољећни резултати у првенству и купу нису случајност.

"Борац у Мостар иде да игра фудбал и да покуша остварити позитиван резултат. Тренер Зрињског Винко Мариновић и ја се одлично познајемо, водио је Борац до прије четири, пет кола, добро познаје екипу и то даје додатну драж овом мечу", рекао је Јагодић на почетку прес конференције уочи дуела са Мостарцима.

"Зрињски се грчевито бори за титулу, док смо ми побједом против Славије добили потребни ниво самопоуздања. Коначно смо постигли два гола и већ на јучерашњем тренингу видјело се колико су се играчи ослободили грча", поручио је Јагодић.

Он вјерује да његов тим може изненадили Зрињски, који не зна за пораз већ 19 узастопних мечева у свим такмичењима, чиме је оборен клупски рекорд. Ипак, Мостарци су на посљедњих седам домаћих утакмица уписали само двије побједе и чак пет ремија и тренер црвено-плавих ту види шансу Бањалучана.

"Реално, у Мостару немамо шта изгубити. Иако нам терен на стадиону 'Под Бијелим бријегом" традиционално не лежи, идемо оптимистично на ово гостовање", поручио је Јагодић.

Бањалучани су поново у проблемима са играчким кадром, поготово на средини терена. Ајдин Реџић отишао је на припреме У-19 репрезентације БиХ.

Милош Жеравица од раније је повријеђен и вјероватно ће пропустити остатак сезоне, док се на повреду пожалио и искусни Владан Грујић. Велике су шансе да и он пропусти дуел са Зрињским.

"Имамо великих проблема у везном реду. Ипак, навикли смо на кадровске недостатке, тако да неће бити изненађење уколико у сриједу добије прилику неко од играча који нису наступали до сада. Ризиковали смо против Славије и оставили Марка Јевтића на клупи, тако да ће он бити свјеж и одмора за меч са Зрињским. Иван Костић и Небојша Рунић одиграли су како се од њих очекује, док проблема имамо и са Бориславом Пилиповићем, који се на прошлом мечу пожалио на повреду, али је морао да одигра дуел са Славијом до краја, јер више нисмо имали измјена. И он иде на пут, али питање је да ли ће бити спреман за сутра".

Јагодић вјерује да ће екипа која истрчи на терен стадиона "Под Бијелим бријегом" дати свој максимум, како би се дошло до позитивног исхода.

"Зрињском не можемо и не смијемо пријетити. Поштујем ривала, сматрам га за главног кандидата за титулу, али ћемо учинити све да се у Бањалуку вратимо са позитивним резултатом, а то је у овом тренутку и реми. Ипак, играти на 'нулу' против Зрињског који мора побиједити био би мач са двије оштрице. Припремили смо игру која ће можда бити изненађење и за наше навијаче и надамо се најбољем у дербију", закључио је тренер Бањалучана.

Један од фудбалера на којем ће бити највећи терет у средини терена је Угљеша Радиновић.

"Идемо у Мостар да се надигравамо. Током цијеле сезоне потврђујемо да можемо да се носимо са јаким екипама у лиги. Можда чак и боље играмо кад нисмо фаворити. Показали смо то у Сарајеву и Широком Бријегу. Атмосфера у екипи је одлична, поготово након тријумфа против Славије, који нам је много значио. Ако свако да свој максимум, не видим разлог да се у Бањалуку не вратимо са позитивним резултатом", поручио је Радиновић.

Борац је у понедјељак одиграо меч Купа Града са Наприједом у којем је славио 3:1, док га већ у четвртак очекује финале групе против Карановца. Иако у Купу Бањалуке наступају играчи са мањом минутажом и јуниори, додатне утакмице представљају велико оптерећење за играчки кадар са којим располаже Владо Јагодић.

Зрињски у посљедњих 14 првенствених мечева ове сезоне није доживио пораз, а занимљиво да су фудбалери Борца посљедњи успјели да савладају "племиће". Било је то прије тачно седам мјесеци, 21. септембра у оквиру 8. кола, када су Бањалучани славили на Градском стадиону 1:0 голом Александра Субића. Када су међусобни дуели у питању, Мостарци су на свом терену против Борца забиљежили 10 побједа и само један реми 2011. године, уз гол-разлику 23:6.

ПАРОВИ 23. КОЛА:
Витез - Дрина (16:30 часова)
Жељезничар - Слобода (16:30)
Радник - Звијезда Градачац (16:30)
Славија - Вележ (16:30)
Олимпик - Сарајево (16:30)
Челик - Травник (16:30)
Зрињски - Борац (18)
Широки Бријег - Младост (19:30)

ТАБЕЛА: Широки Бријег 46, Зрињски 46, Жељезничар 45, Сарајево 44, Олимпик 41, Борац 39, Вележ 33, Славија 25, Челик 23, Слобода 23, Радник 22, Дрина 22, Травник 21, Витез 17, Младост 17, Звијезда Градачац 14.

Коментари / 0

Оставите коментар