Штрајк упозорења Жељезница Српске!?

Поново варничи у Жељезницама Републике Српске. Представници свих шест синдиката сутра ће за исти сто. Донијеће одлуку о штрајку. Овај пут – упозорења, јер синдикални захтјеви нису испуњени.

Република Српска 19.04.2015 | 16:45
Штрајк упозорења Жељезница Српске!?

Листу са приоритетима су доставили на адресу Владе Републике Српске. Одговор нису добили али јесу исплату преосталог дијела плате за март. На тај начин испуњен је само један од неколико захтјева.

Међутим, то је недовољно да би синдикалне вође одустале од штрајка. За све криве Владу Српске.Владу Спске спомиње и директор Жељезница Републике Српске. Само у другом контексту. Драган Савановић, тврди, да нема разлога за штрајк али, ипак, позива Владу Републике Српске да хитно реагује.

Влада је повукла конкретне потезе - одговара ресорни министар. Неђо Трнинић за БН ТВ, тврди, да синдикалци немају разлога за штрајк. Управа ЖРС је Влади доставила приједлоге  да предузеће изађе из кризе. Сада се чека на повратак Жељке Цвијановић из Вашингтона да би дала коначну ријечи - шта даље.

Жељезнице од сутра остају и без генералног директора, јер Драгану Савановићу истиче мандат. Да ли ће поново конкурисати за директорску фотељу данас није желио да открије.

Како год било, дође ли до штрајка, корист од тога имаће највише превозници из Федерације, јер би се у том случају они морали ангажовати за превоз уговорених терета од ЖРС посебно руде из рудника Омарска до Зенице.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

19.04.2015 15:22

ТАКО И ТРЕБА - ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА, ПА ОНДА ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК, АЛИ ДА СЕ МИНИМУМ ЖЕЉЕЗНИЧКОГ ПРЕВОЗА ОБАВЕЗНО ОРГАНИЗУЈЕ, ДА СЕ НЕ ПРАВЕ ГУБИЦИ НА ДОГОВОРЕНИМ ПОСЛОВИМА, КАО СТО ЈЕ РУДА ИЗ ОМАРСКЕ... АЛИ ТО НЕ ЗНАЧИ ДА НЕ ТРЕБА ТРАЖИТИ СМЈЕНУ РЕСОРНОГ МИНИСТРА И ПРЕМИЈЕРА И МИНИСТРА ПРИВРЕДЕ И МИНИСТРА ФИНАНСИЈА... НИШТА НИЈЕ УРАЂЕНО НА РЕОРГАНИЗАЦИЈИ ЖЕЉЕЗНИЦА... ГЛАВНИ КОЧНИЧАР ЖЕЉЕЗНИЦА ЈЕ БИО И ОСТАО ОНАЈ ЧУБРИЛОВИЋ КОЈИ ЈЕ 10 ГОДИНА "ГЛУМИО" МИНИСТРА САОБРАЋАЈА И У ЖИВОТУ СЕ САМО ЗАЛАГАО ДА ПРАВИ НЕПОТРЕБНЕ АУТОЦЕСТЕ... ЧОВЈЕК ЈЕ БУКВАЛНО "БЕТОНИРАО" СРПСКУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

десето кољено

19.04.2015 22:06

И гради стамбене зграде по Бања Луци.

Name

марко

19.04.2015 15:26

Бас вам је лосе,пола вас виска,не радите ниста,примате плате и опет безобразни!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

19.04.2015 15:53

ма какви зељезницари и њихов страјк...све су то јај...треба да се угледају на страјкаце космоса, а и они имају издајника у својим редовима који воле да гледају док их пљацкају. зељезницарима само порука да не угрозе транспорт привредних система који запосљавају и који плацају порезе као сто је митал рудник приједор и тиме не цине стету другим радницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

19.04.2015 17:29

Па ови имају веће плате од многих у овом друштву. Наравно извршни директори. Колики су њихови трошкови сваки мјесец, запрепастили би се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

20.04.2015 07:38

ВИ СТЕ ЖЕЉЕЗНИЧАРИ ЈЕДНА ВЕЛИКА БАГРА КОЈУ НЕ ТРЕБА ВИШЕ ФИНАНИСРАТИ НИТИ ЖЕЉЗНИЦЕ ДРЖАТИ КАО ЈП. ТРЕБА ТО РАСУТИ И ТАЧКА. ДОСТА ЈЕ КРАЂЕ ПРЕКО ЖЕЉЕЗНИЦА И ОСВАЈАЊА ВЛАСТА ОД ДОДИКОВИХ ДУПЕ..ЗАЦА КОЈИ РАДЕ НА ЖЕЉЕЗНИЦИ А ПОЛА ИХ И НЕ ЗНА ГДЈЕ ИМ ЈЕ РАДНО МЈЕСТО. ОД ТРЕБИЊА ДО НОВОГ ГРАДА ЈЕ НЕГДЈЕ. ПА ТАКО ДО СЛЕДЕЋИХ ИЗБОРА ДОК СЕ НЕ ПРИМИ ЈОШ КОЈА СТОТИНА И ТАКО ДОК ОВАЈ НАРОД МОЖЕ ДА ДУРА. СВАКИ СТАНОВНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЋЕ ИМАТИ 25 КМ ПТА ПО ГЛАВИ СТАНОВНИКА А Ж. ПРУГЕ 15 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дидо

20.04.2015 07:59

Само сијеците грану на којој сједите.

ОДГОВОРИТЕ