Видео: Ех, касно је сад! ''Омега'' признала Чавићеву побједу!

Седам година након легендарне трке на Олимпијским играма у Пекингу, Марк Шпиц изјавио да има потврду да је српски пливач уствари победио Американца. И шта сад?

Остали спортови 19.04.2015 | 18:20
Видео: Ех, касно је сад! ''Омега'' признала Чавићеву побједу!

Сећање на Олимпијске игре у Пекингу бледи, али не и на трку на 100 метара делфин стилом, када је Мајкл Фелпс наводно победио Милорада Чавића у финалу, јер Србин није довољно јако притиснуо тастер на крају.

Много се полемике водило око те трке, прегледани су многи снимци, а седам година касније легендарни пливач и вишеструки олимпијски шампион Марк Шпиц изјавио је да има потврду да је уствари Чавић пиобедио.

"Добио сам поруку од Омеге у којем пише да је Фелпс изгубио ту трку. Ако су они били званични мерач времена, зашто то није било познато одмах после трке? Не верујем да је Фелпс добио ту трку, али је и даље најбољи пливач на свету, са или без те медаље", рекао је Шпиц за британски “Телеграф”.

Званични резултат после финалне трке био је да је Фелпс тријумфовао у времену 50,58 секунди, док је Чавић освојио сребро са стотинком заостатка.

То је Фелпсу било седмо злато у Пекингу, чиме је тада изједначио рекорд Шпица. Само дан касније, Фелпс је освојио и осму златну медаљу у штафети на 400 метара мешовито, чиме је постао први спортиста који је освојио осам злата на једним Олимпијским играма.

И шта сада? Коме да се жали Милорад Чавић, који је већ одавно и завршио пливачку каријеру?

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин

19.04.2015 17:08

Па Срби су криви за све!!!И ста сад,ником ниста!Јој Америко, црно вам се пише!

ОДГОВОРИТЕ